Klasik otomobil koleksiyonu müze oldu

Klasik otomobil koleksiyonu müze oldu

access_time01 Mayıs 2015 01:16
İzmirli iş adamları Murat ve Selim Özgörkey kardeşlerce toplanan 130 klasik otomobil ile 40 motosiklet, "Key Museum" adıyla sergilenmeye başlandı
İzmir'in Torbalı ilçesinde E.Özgörkey Grubu'na ait tesisler içinde 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip müzede, 1800'lerin sonundan 2011 yılına dek uzanan 130 otomobil ve 40 motosiklet ile 2 bin 550 model otomobil ve otomobil temalı eşarp koleksiyonu, 2. Dünya Savaşı öncesinde otomobilleri süsleyen 300 kaput amblemi, 1950'li yıllara ait benzin istasyonu ve aksesuarları bulunuyor.

1966 yılında çekilen "Batman" filmindeki "Batmobile" ve "Batcycle", koleksiyonda dikkati çeken parçalar arasında yer alıyor.

E.Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey, törendeki konuşmasında, otomobillerin kardeşi Selim ve kendisi için tutku olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Birkaç otomobil toplayalım diye başlayan yolculuğumuz, Türkiye'nin alanında en büyük müzesini ortaya çıkardı. Müzemizin dünyadaki klasik otomobil tutkunlarının ziyaret rotası içinde olmasını, İzmir ve Torbalı’nın tanıtımında önemli bir rol oynamasını arzu ediyoruz."

E.Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey de hobi meraklarının tutkuya dönüştüğünü ifade ederek, "Koleksiyoner olarak paylaşmak, müzeyle hiç kaybolmayacağına inandığımız eser bırakmak istedik" görüşünü dile getirdi.

Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Rahmi Koç'un da aralarında bulunduğu çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Pazartesi ve salı hariç 10.00-17.00 saatlerinde gezilebilecek müzenin bilet bedeli, tam 20, indirimli 10 lira olarak belirlendi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)