KOBİ’ler de araç kiralamayı keşfetti

KOBİ’ler de araç kiralamayı keşfetti

access_time03 Ağustos 2017 12:00
Türkiye ekonomisinin belkemiği konumundaki KOBİ’ler araç kiralamanın avantajlarını keşfetti. Corporent’in ortağı Pınar, ”Patronlar önce kendi araçlarını kiraladılar. Avantajlarını görünce şirket araçlarını da kiralamaya başladılar” dedi


Türkiye'de yüzde 3'ler seviyesinde olan araç kiralama sektörü patronların binek araçlarını kiralamaya başlamasıyla birlikte büyük bir patlama yaşadı. Kiralamanın satın almaktan daha uygun olduğunu gören KOBİ seviyesindeki şirket patronları, bu avantajı şirket arabaları için de kullanmaya başladı. Araç kiralama şirketlerinin, "Anahtarı havaya atıyoruz, düşene kadar kiralanıyor" diye özetlediği bu ilginin ardında ise maliyet avantajı yatıyor.

İLK SIRADA RENAULT VAR
Corporent'in kurucu ortağı Barkın Pınar, önceleri lüks arabalarla başladıkları kiralama hizmetinin KOBİ'lerin talebinin artmasıyla orta segmentte kaymaya başladığını belirtti. İstatistiklere göre Türkiye'de en çok kiralanan aracın yüzde 39'la Renault olduğunu söyleyen Pınar, "Arkasından Volkswagen geliyor. Bu sektöre ilk girdiğimizde BMW, Mercedes gibi araçları kiralıyorduk. Patronlar önce kendileri için lüks markalar kiraladı. Avantajını görünce şirket araçlarını kiralamaya karar verdiler" diye konuştu. Bu yöntem sayesinde işadamlarının, ellerindeki parayı araç almak için kullanmadığını söyleyen Pınar, "Bir kere otomobil kiraladıktan sonra satın almayı düşünen patron görmedim. Kiralayan zaten avantajlarını öğreniyor. Böylece yatırımcı sermayesini şirketin üretimle ilgili işlerine ayırabiliyor" diye konuştu. Barkın Pınar, peşin para verip üstüne kredi aktifinde borç görünmesini istemeyen şirketlerin son dönemde yoğun olarak araç kiralamaya başladığını da vurguladı.

GÜNLÜK 300 ÇAĞRI GELİYOR
Üç yıl önce şirketi kurduklarında günde bir kez bile telefon çaldığı zaman mutlu olduklarını söyleyen Pınar, şimdi günde 300 civarı telefonun geldiğini belirtti. Süreç içinde inanılmaz bir talep artışı yaşandığını vurgulayan Pınar, tüm sektörün potansiyelinin bu seviyelerde olduğunu anlattı. Şu anda talebe yetişemediklerini belirten Pınar, bekleyen taleplerin olduğunu kaydetti. Müşterinin uzun vadeli kiralama yerine aylığı tercih ettiğini belirten Pınar, "Şirketler 36 ay gibi çok uzun bir süre borçlanma riskine girmek istemiyor. O yüzden süre 36'dan 24'e kısalıyor. 36 ay euro olarak borçlanmak istemiyor" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • ozgur04 Ağustos 2017 01:21Kiralamanın bir avantajı yok, hesap ortada... 3 senelik kiranın ardından arabayı bana bırakırsan o zaman olur...

    (%0) (%0)