Kolay alırsın hemen ceza yersin!

Kolay alırsın hemen ceza yersin!

access_time21 Ocak 2013 12:40
Dacia'nın reklam filmindeki aracının üzerindeki aksesuarlar yasak, plakası da sahte!
BURAK TAŞÇI - OTOMOBILSAYFASI.COM
btasci@otomobilsayfasi.com
twitter.com/buraktasci

Yalan Dünya’nın sevilen oyuncusu Gupse Özay’ın oynadığı Dacia reklam filmlerinde büyük hatalar yer aldı. Gupse Özay’ın Everest Fatihi Nasuh Mahruki ile beraber çektiği reklam filmindeki Dacia marka aracın üzerindeki aksesuarlar trafik tarafından yasaklanmış. Ayrıca reklam filmindeki aracın üzerindeki plaka da 2006 model Mercedes otomobile takılı durumda.

AKSESUARLAR ARACI TRAFİKTEN MEN EDER

Reklamda dağa tırmanan Dacia aracın üzerindeki ön cam dahil cam filmleri, tampondaki çelik tampon eklentisi aracın trafikten men edilmesine olanak sağlayan aksesuarlar olarak göze çarpıyor. Cam filmi cezası trafikte 154 TL, çelik tampon eklentisinin cezası da 154 TL.

SADECE CEZA İLE KALMIYOR

Trafik polisleri uygulama noktasında çelik tampon eklentisi sökülmezse araç çekici marifetiyle otoparka kaldırılıyor. Cam filmi için ise 154 TL ceza kesilip, filmlerin söktürülüp 7 iş günü içerisinde herhangi bir trafik şubesine aracın fotoğraflarının bıraktırılıp, şubeden trafik polisinin “Cam filmleri söktürülmüştür” onayını alıp sistemden aracın “trafikten men”  ibaresinin kaldırılması gerekiyor.

KAMPANYA VAR AMA YAKALANIRSA CEZA BÜYÜK

Reklamlarda Dacia marka aracın kampanya dahilinde satışta olduğu belirtiliyor. Ancak aracın üzerindeki uygunsuz aksesuarlar nedeniyle trafik uygulama noktasında aldığı cezalar ve iş gücü kayıpları kampanyayı gölgeliyor. Toplamda 308 TL ceza, 90 TL çekici masrafı, 20 TL otopark ücreti, cam filmleri ve çelik tampon eklentisinin sökülmesi için 60 TL işçilik ücreti ve iş gücü kaybını da 100 TL olarak göz önüne alırsak ortalama 578 TL kayba müşterinin katlanması gerekiyor.

PLAKASI DA SAHTE!

Reklamlarda oynayan Dacia marka aracın 34 DA 4155 plakası aslında 2006 model Mercedes araca takılı durumda. Bu durumda reklamlarda oynayan araç trafiğe çıktığında büyük cezalar ve sahibi de büyük yaptırımlarla karşılaşabilir.
İşte sahte plakanın gerçek Emniyet bilgileri:
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)