Korsan şoförler tarih oluyor

Korsan şoförler tarih oluyor

access_time21 Şubat 2014 12:04
Otobüs Şoförü meslek standartı uygulamasıyla korsan şoför tarih olacak
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK- TŞOF ve İBB tarafından ortaklaşa hazırlanan Şehir İçi Toplu Taşıma ve Otobüs sürücülerinin uyması gereken kurallara ait standartın Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, “Yayımlanan standartların uygulanmaya başlamasıyla artık korsan şoförlüğün önüne geçilecek” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ortaklaşa hazırlanan Şehir İçi Toplu Taşıma ve Otobüs sürücülerinin uyması gereken kurallara ait standartın Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, “Yayımlanan standartların uygulanmaya başlamasıyla artık korsan şoförlüğün önüne geçilecek” dedi. 

KURALLAR DA BELİRLENDİ

TESK –TŞOF ve İBB tarafından hazırlanan Şehir İçi Otobüs sürücülerine ait standart ile ilgili açıklama yapan TESK Genel Başkanı Palandöken şunları kaydetti: 
“Daha önce hazırlanan, taksici, minibüsçü ve servis aracı standartlarının ardından şehir içi Otobüs şoförlerinin uyması gereken kurallar belirlenmiştir. Artık 21’inci yüzyılda insanımız verdiği ücretin karşılığında kaliteli hizmet almanın yanı sıra kurallara da uyulmasını istemektedir. Hizmet ve kalitenin önem kazandığı günümüzde ulaşım sektöründe otobüs sürücülerimize de büyük görevler düşmektedir. TESK olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun için de tüm meslek dallarında standart çalışması yapmaktayız. Bu kapsamda belirlenen Otobüs şoförü standartlarında şoför arkadaşlarımız kullandıkları aracı başta iyi tanıyacaklar. Dikkat ve konsantrasyon becerisinin yanı sıra el-göz-ayak koordinasyon becerisine ve güvenli ekonomik araç kullanma bilgisine de sahip olacaklar. Ayrıca taşıdıkları kişilerin güvenliği için günlük hava ve yol durumunu takip ederek şartlara uyacaklar, sefer planlaması yaparak yemek, mola ve ihtiyaç zamanlarını planlayacaklar, müşterilere güler yüzlü ve nazik davranacaklar.” 

“HER ÖNÜNE GELEN OTOBÜS SÜREMEYECEK”

Amaçlarının nitelikli iş gücünün artırılması olduğunu vurgulayan Palandöken şu ifadeleri kullandı: 
“Resmi Gazete’de yayımlanan meslek standartlarımızın uygulaması kısa zaman içerisinde başlayacaktır. Hazırlanan standartla otobüs şoförlerimiz artık acil ve stresli durumlarda soğukkanlı ve sakin olacaklar. Aracın temizlik, düzen ve tertibine özen gösterilecek. Kişisel bakım ve hijyene dikkat edecek. Tüm şoförler değişime açık olacaklar. İnsan ilişkilerine artık özen gösterilecek. Şoför arkadaşımız öncelikle iletişim kurduğu kişilere karşı güler yüzlü, nazik ve hoşgörülü davranmak zorunda. Bunların hepsi aslında iş disiplinini içeriyor. Bu ve bunun gibi kurallarla ilgili olarak şoför arkadaşlara gerekli eğitimler yetkili odalarımızca verilecektir. Gerekli eğitimin ardından yapılacak sınav ile sertifikaları verilecektir. Bu standartlara uygun sertifika almayan hiç kimse otobüs şoförü olamayacak. Böylece korsan taşımacılık ve gündelik şoförlük yapmanın da önüne geçilecek. Yani korsan yolcu taşımacılığının önüne geçilecek. Her önüne gelen otobüs süremeyecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)