Kosifler Group gaza bastı

Kosifler Group gaza bastı

access_time15 Temmuz 2014 14:59
Kavacık’ta lüks araç galerisi açacak olan grup, Avrupa Yakası’nda da 200 araç kapasiteli bir ikinci el platformu kurmak için arazi arıyor
Temelleri 1945’te dört erkek kardeş tarafından İstanbul’da atılan Kosifler Group, bugün otomotiv başta olmak üzere inşaat, turizm ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren bir yapı haline geldi. Otomotivde 2013’ü 410 milyon TL ciro ile kapatan,2014’te ise önüne 575 milyon TL’lik ciro hedefi koyan Kosifler, inşaat ve sigortada da 5 milyon TL’lik ciro hedefi koyan Kosifler, inşaat ve sigortada da 5 milyon TL’lik ciroya ulaştı. Grup bu yıl yatırım için 35 milyon bütçe ayırdı. Grubun gündeminde Kavacık’ta dev bir iş merkezi kurmak ve Avrupa Yakası’nda hizmet verecek 200 otomobil kapasiteli ikinci el lüks otomobil mağazası açmak var.

Kosifler Oto,1984 yılında BMW’nin satış bayiliğini almasından sonra 1987’de İstanbul’un Asya Yakası’ndaki ilk BMW satış sonrası hizmetler merkezini,1993’te de Antalya’da Anadolu’daki ilk modern BMW satış temsilciliğini açtı. Yıllar içinde MINI ve Land Rover markalarını da bünyesine katan Kosifler,2013 yılında 4 bin 500 otomobil satmayı başardı.

ANADOLU’DA BÜYÜYECEK

Şirket, yakın dönemde Anadolu’daki bayi ağını genişletmeyi ve kullanılmış oto pazarında lüks segmentte hizmet vermeyi planlıyor. Grubun ikinci kuşak yöneticilerinden Kosifler Oto Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Hilal Kosif, eylül ayı içerisinde Samsun’da açacakları satış merkezi ile birlikte üç yıl içinde beş yeni lokasyonda hizmet vermeye başlayacaklarını söylüyor. İstanbul Kavacık’ta çok katlı bir iş merkezi inşa etmek için kolları sıvadıklarını anlatan Kosif, ”Bostancı’daki merkezimizin bir benzerini Kavacık’ta faaliyete geçireceğiz. Yine alt katında geniş bir BMW showroomu olacak” diyor.

BMW’nin ilk defa Türkiye pazarı için 1600 cc motorlu otomatik vites araçlar ürettiğine dikkat çeken Hilal Kosif, ”Vergi avantajları nedeniyle Türkiye pazarının yüzde 95’i 1600 cc motorlu araçlardan oluşuyor. Binekte yüzde 25,hafif ticaride yüzde 33 daralma olsa da biz Premium tarafta satışların artacağını öngörüyoruz. Geçen yıl sadece otomotivden 410 milyon TL ciro elde ettik. Bu yılki ciro hedefimiz 575 milyon TL” değerlendirmesinde bulunuyor.

2014’te 35 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını dile getiren Kosifler Oto Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kosif ,”Avrupa Yakası’nda sadece kullanılmış lüks otomobil işi yapabileceğimiz bir arazi arıyoruz.200 araç kapasiteli bir sergi alanı kuracağız” diye konuşuyor.

Ana işleri olan otomotiv dışında inşaat ve sigortada da büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Kosif, ”Bu yıl içerisinde sigorta kısmında 2,5 milyon TL komisyon geliri hedefliyoruz. İnşaatta ise Küçükyalı ve Rize’de iki adet Hilton Garden Inn inşaatını bu yıl içinde tamamlayacağız” diyor.

“KİRALAMADA FIRSATLAR ÇOK”

Araç kiralama hizmeti de veren Kosifler, lüks segmentteki otomobillerin kiralamasında euro değil TL kullanımına geçmeye hazırlanıyor. Türkiye’de Premium sınıfta satışların geçen yılın üzerine çıktığını ve 8 bin düzeyinde seyrettiğini ifade eden Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, ”Öte yandan kiralama alanında da çok büyük fırsatlar var. Türkiye’de her bir otomobil satışına karşın beş otomobil kiralanıyor. Şu anda Türkiye’de şirketler adına kayıtlı 2 milyon araç var. Toplam kiralık araç sayısı ise 200 bin. Yani yüzde 10. Bu oran AB’de yüzde 40. Bu alanda geniş fırsatlar olduğunu düşünüyoruz” diye konuşuyor. (ARAM EKİN DURAN – EKONOMİST)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

access_time10 Mayıs 2024 16:30

Almanya'da Tesla'nın giga fabrikasını genişletme planına tepki gösteren grup fabrika sahasına girdi

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

access_time10 Mayıs 2024 11:21

ODMD verilerine göre, Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satış sayısı, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 273 artışla 20 bin 255 oldu.

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)