Küresel otomobil devleri salgın sonrası ilk kez Shanghai fuarında

Küresel otomobil devleri salgın sonrası ilk kez Shanghai fuarında

access_time17 Nisan 2023 10:46
Salgından sonra Shanghai'nin ev sahipliği yapacağı ilk küresel ticari etkinlik olan 2023 Auto Shanghai fuarına BMW ve MINI, Audi, Mercedes-Benz ve Volkswagen gibi önemli çok uluslu otomobil işletmelerinin yönetim kurulu başkanları ve CEO'ları katılacak.

20. Shanghai Uluslararası Otomobil ve İmalat Teknolojisi Fuarı (2023 Auto Shanghai) 18-28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Fuar, salgından sonra Çin'de düzenlenecek ilk önemli otomobil fuarı, aynı zamanda dünyada bu yılın ilk A dereceli otomobil sergisi konumunda. Fuarın teşvikiyle otomobil piyasasının toparlanmaya başlaması bekleniyor.

İlk olarak 1985'te düzenlenen Auto Shanghai, küresel otomobil endüstrisinin en prestijli ve en etkili şenliği olarak kentin önemli bir markası haline geldi. Salgından sonra Shanghai'nin ev sahipliği yapacağı ilk küresel ekonomik ve ticari etkinlik olan fuara BMW ve MINI, Audi, Mercedes-Benz ve Volkswagen gibi önemli çok uluslu otomobil işletmelerinin yönetim kurulu başkanları ve CEO'ları katılacak.

Ayrıca Dongfeng Otomotiv ve Shanghai Otomotiv dâhil olmak üzere yurt içindeki 6 büyük otomotiv grubunun, BYD ve Geely'in içindeki bulunduğu özel sektörden otomotil markalarının başkanları da fuarda hazır bulunacak. Yüzden fazla yeni modelin görücüye çıkacağı fuarın bir kez daha küresel otomobil endüstrisinin odağı haline gelmesi bekleniyor.

Yeni enerjiye dayalı araçlar "başrol" oynayacak

Bununla birlikte Çin'in otomobil endüstrisinin elektrifikasyondan akıllılaşmaya, geçmişte fiyatla kazanmaktan değerle kazanmaya ve yabancı markaları taklit etmekten endüstrinin gelişimine öncülük etmeye doğru ilerlediği belirtiliyor. Fuarın resmi Wechat hesabında yer alan habere göre, bu yılki fuara binden fazla işletme katılacak, fuar alanının yüzölçümü ise 360 bin metrekareyi aşacak.

Fuarda NIO ve LEADING IDEAL gibi yeni enerjiye dayalı markalar da yer alacak. Bazı yeni modellerin dünyada ve Çin'deki lansmanı yapılacak. Çin markaları arasında BYD U8, Denza N7 ve Geely Galaxy L7, NIO ES6, ZEEKR X ve Xpeng G6 gibi markaların yeni modelleri fuarda görüleceği gibi Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen ve Volvo gibi ortak girişim markalarına ait yeni modeller de tanıtılacak.

Edinilen bilgilere göre, fuarda görülecek ZEEKR X modelinin yılın dördüncü çeyreğinde Avrupa'daki gelişmiş ülkelerin piyasasına adım atması bekleniyor.

Otomotivin akıllı dönemi başlıyor

Yeni enerji ve yapay zekâ gibi yeni teknolojilerin gelişmesiyle birlikte küresel otomobil endüstrisi elektrifikasyon, yapay zekâ ve internete bağlamaya doğru ilerliyor. Giderek daha fazla teknoloji şirketinin yedek parça tedarikçisi olarak fuara katılması, otomobil endüstrisinin yeni bir trendi haline geldi.

Otomobil devlerine 'hırsızlık' davası

 

Otomobil devleri logosunu değiştirdi! İşte yeni tasarımları...

 

Otomobil devlerinden flaş ortaklık

 

Otomobil devlerinin en yeni modelleri

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)