Land Rover da 'Polonya' diyor

Land Rover da 'Polonya' diyor

access_time28 Temmuz 2015 05:46
Volkswagen’in ardından Tata Motors’un sahibi olduğu Jaguar Land Rover’ın da (JLR) Polonya'ya yöneldiği belirtiliyor
Bir dönem yeni nesil Crafter modelinin üretimi Türkiye’de yatırım yapması gündeme gelen, ancak Polonya’da karar kılan Volkswagen’in ardından Tata Motors’un sahibi olduğu Jaguar Land Rover’ın da (JLR) bu ülkeye yöneldiği belirtiliyor

Yılda 200 bin adetlik tesis kurmayı planlayan Jaguar Land Rover’ın, henüz kesin kararını vermediği, buna karşılık Polonya seçeneğin ağır bastığına dikkat çekiliyor.
Yıllık üretimini gelecekte 1 milyona çıkarmak isteyen JLR, bu amaçla İngiltere dışında önce Hindistan’da bir tesis kurarken, yeni önceliğinin ABD veya Meksika olduğunu belirtmişti. Ancak bir süredir Doğu Avrupa’da da bir üretim tesisi arayışında olduğu belirtilen JLR’ın, bunun için başta Türkiye olmak üzere Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nin yanı sıra Polonya’yı mercek altına aldığı bildirilmişti.
İngiliz Sunday Times gazetesinin, sektör temsilcilerine dayandırdığı haberinde, bu arayışta Polonya’nın artık iyiden iyiye ağır bastığı, bu ülkenin çok büyük teşvikler önerdiği bildirildi.

1.2 milyar dolar

Yılda yaklaşık 200 bin adet aracın üretilmesi planlanan fabrika için 1 milyar euro’dan fazla yatırım öngörüldüğü kaydedilirken, JLR yetkililerinin “Henüz kesin karar verilmedi” açıklaması yaptığı da belirtiliyor. İngiliz uzmanlar ise, kararın “kesin gibi” olduğunu, Polonya’nın teşviklerin yanı sıra yan sanayi tedarik zinciri, kalifiye çalışan ve Avrupa’ya yakınlık gibi özelliklerinin öne çıktığını ifade etti.
JLR, kısa süre önce Avusturya’da tesisi bulunan Magna Steyr ile üretim anlaşması imzalamış, ancak anlaşmanın hangi aracın üretimi konusunda olduğuna değinilmemişti. Land Rover Defender araçları, JLR lisansıyla Otokar tarafından Türkiye’de de üretiliyor.

VW açıklamıştı

Volkswagen’in ticari araç bölümü, tamamen yeni Crafter (Türkiye’deki adıyla Crafter Volt) modelinin üretimi için bir dönem Türkiye’de de incelemeler yapmış, ancak daha sonra Polonya’da karar kılmıştı. Bu yatırımla 2016’dan itibaren yılda 100 bin adet Crafter üretilmesi planlanıyor.
Polonya, bu yatırımın da yaklaşık 1 milyar euro’luk bir yatırım olduğunu ve 3 bin kişilik yeni istihdam sağlayacağını belirtmişti. VW’nin Poznan kentinde Caddy ve T5 (Transporter) üretimi yaptığı bir tesisi bulunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)