LNG istasyonları geliyor

LNG istasyonları geliyor

access_time29 Ocak 2017 08:55
Enerji Bakanı Berat Albayrak, LNG istasyonlarının kurulacağını duyurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın vizyon projeler arasında yer alan İzmir Aliağa'da Türkiye'nin ilk yüzen sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama ve gazlaştırma terminalini devreye almasının ardından şimdi de bu alanda önemli bir adımı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) attı. EPDK, yaptığı yönetmelik değişikliği ile LNG istasyonları kurulmasını kararlaştırdı. Özellikle kamyon, tır, otobüs gibi vasıtalarda uygulama alanı olan LNG kullanımının yaygınlaştırılarak karbondioksit salınımının düşürülmesi ve çevreyle dost taşımacılığın teşviki öngörülüyor.

EPDK aldığı kurul kararı doğrultusunda Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik yapılacak. Bu kapsamda LNG istasyonlu toptan satış lisans sahiplerinin, karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere LNG satışını, belli bir adreste kuracakları tesiste gerçekleştirebilecekleri hükme bağlandı. Böylelikle sadece lisans sahipleri lisanslarına konu tesiste LNG satışı gerçekleştirebilecekler. Yurt genelinde doğalgaz satışı yapan diğer toptan satış şirketlerinin ise belli bir adreste karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere LNG satışı yapmak istemesi halinde ayrı lisans almaları zorunlu hale getirildi.

GAZLA SALINIM AZALACAK

Özellikle kamyon, tır, otobüs gibi vasıtalarda uygulama alanı olan LNG'nin yakıt olarak kullanılması küçük araçlarda depolama açısından uygun olmadığı için kullanılmazken, yeni düzenleme ile doğalgazın kullanım alanının yaygınlaştırılması ve karbondioksit salımlarının düşürülerek çevreyle dost taşımacılığın teşviki öngörülüyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)