Lüks araçta kiralama dönemi

Lüks araçta kiralama dönemi

access_time21 Temmuz 2015 09:56
Türkiye'de yeni otomobillerin yüzde 10'unu satın alan araç kiralama operasyonları, kurumsal şirketlerle büyüyor
Avrupa'da otomobil sektörünün en önemli alıcısı filo kiralama pazarı Türkiye'de hızla ilerliyor. Şirketlerin önemli bölümü artık araç satın almak yerine finansal ve operasyonel avantajları nedeniyle kiralamayı tercih ediyor. Avrupa Birliği'nde satılan yeni otomobillerin yüzde 60'ını araç kiralama şirketleri satın alıyor. Bu oran Türkiye'de henüz yüzde 10 civarında. Ancak sektör her yıl yüzde 15-20 oranında büyüyor. Kurumsal şirketler, lüks segmentteki otomobilleri, toplu para ödememek, bakım, kasko, kaza gibi gider kalemlerini azaltmak gibi nedenlerle kiralıyor.

ZAMAN KAYBINI ÖNLÜYOR

Lüks otomobil kiralama işini Aralık 2014'te hayata geçiren Corporent'in kurucu ortağı Barkın Pınar, premium segmentte kiralama yaptıklarını ve hedeflerinin kısa sürede ikiye katlandığını belirtiyor. Bu yıl sonuna kadar 100 araç olarak düşündükleri otomobil parkının, 200'e çıkarılması için hedeflerini revize ettiklerini vurgulayan Pınar, "Örneğin bir şirket araç parkı kurmak istiyor. Bunun için 3 tane uzun dönemli sözleşme yapıyor. Aradan bir ay geçiyor, her zaman çalıştığı şirkete giderek 3 günlüğüne otomobile ihtiyacı oluyor ama mevcut şirketler kısa süreli kiralama yapamıyor. Bu nedenle bir başka şirketle daha çalışmak zorunda kalıyor. Bu da zaman kaybı anlamına geliyor. Biz bunların hepsini tek çatı altına topladık. 1 günden 48 aya kadar kiralama yapabiliyoruz" dedi.

FİRMALARIN YARISI KİRAYA DÖNDÜ

Pınar'ın verdiği bilgiye göre, Coprorent'le çalışan şirketlerin yüzde 50'si mevcut araçlarını satarak kiraya döndüler. Bu da şirketlere finansman kolaylığı getiriyor. Pınar, kiralamanın avantajlarını da şöyle sıralıyor: "Satın aldığınızda toplu para ödüyorsunuz, bakımı, yağ masrafı, kaza riski bulunuyor. Kiralamada bu giderlerin hiçbiri yok. Kaza olursa kontağı kapatıp, yeni aracınızı alıyorsunuz. Şirketler kira faturasını gider gösteriyor."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)