Lüks otoda 4x4 modası

Lüks otoda 4x4 modası

access_time28 Nisan 2014 14:08
Lüks 4x4 araçların satışı 2015 yılında 1 milyonun üzerine çıkacak, Bunu duyan lüks markalar kolları sıvadı
Lüks 4x4 satışı 2015'te 1 milyon adedin üzerine çıkacak. Bu tablo Aston Martin, Bentley, Jaguar, Maserati ve Lamborghini gibi lüks markaları 4x4 üretmek için harekete geçirdi.

Lüks 4x4 SUV modası tüm dünyada özellikle Asya ülkelerinde hızla yayılıyor. Dünyada lüks SUV satışının 2015'te 1 milyon adetin üzerine çıkması bekleniyor. Ekonomik kriz olsa da peynir ekmek gibi satan lüks 4x4 araçlar, markaların iştahını kabartıyor. İşte bu tablo büyüyen SUV pazarında yer almayan Aston Martin, Bentley, Jaguar, Maserati ve Lamborghini gibi lüks markaları harekete geçirdi. Elini hızlı tutan Maserati 2015'te SUV modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. İlk olarak 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda konsept aracı Kubang'ı tanıtan Maserati, daha sonra radikal değişiklikler yaptı. Aracın ismini Levante olarak yeniledi. Konsept araçta önce kullandığı platformu da değiştirdi. Bir başka lüks marka Bentley ise ilk SUV aracını 2016'da satışa sunacak. Marka, yılda 3 bin adet satış hedefliyor. SUV pazarına girmeye hazırlanan Lamborghini Urus adını verdiği modelini Çin'de düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıttı. 2017'de satışa sunulması planlanan Urus'ta, yeni nesil Audi Q7, Volkswagen Touareg ve Porsche Cayenne'nin platformu kullanılacak. 

LAMBO RAMBO TUTMADI 

Aslında Urus, Lamborghini tarihindeki ikinci SUV aracı. Marka 90'larda Lambo Rambo da denilen askeri amaçlı LM002 SUV az sayıda üretmişti. Lüks SUV pazarına girmek isteyen Aston Martin ise Mercedes-Benz'le işbirliği yapıyor. Marka, SUV modeline 80'lerde ürettiği efsane lüks sedanı Lagonda'nın ismini vermeyi planlıyor. Jaguar ise kod adı CX-17 Consept olan bir SUV üzerinde çalışıyor. 

ÖNCÜSÜ PORSCHE OLDU

2003'te ilk SUV aracı Cayenne'i üreterek lüks SUV modasının öncüsü olan Porsche'de boş durmadı. Cayenne modelinin gördüğü ilgi üzerine küçük modeli Macan'ı da satışa sundu. 

SIRADA ROLLS-ROYCE VAR

Lüks SUV pazarına sıcak bakan başka lüks markalar da var. Rolls-Royce bunlardan biri. Şirket CEO'su Torsten Mueller-Oetvoes bu yılın başlarında yaptığı bir açıklamada, SUV segmentine girmeyi planladıklarını söylemişti.  (Sabah/Ufuk Sandık)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)