Megane Sedan Bursa'ya dönüyor

Megane Sedan Bursa'ya dönüyor

access_time14 Aralık 2015 09:15
Ocak ayında resmen açıklanacak kararla Bursa, yeni Megane Sedan’ın üretim üssü olacak
Oyak Renault’nun Bursa’daki bantlarına 2009 yılının eylül ayında veda eden ve yerini Fluence modeline bırakan Megane Sedan, eski yuvasına dönmek için hazırlık yapıyor. Yeni nesil Megane Hatchback ve Sport Tourer, bundan böyle sadece İspanya’da üretilirken, yeni Megane Sedan da Bursa’nın yolunu tutacak ve Fluence’dan bayrağı devralacak. Piyasaya çıkış tarihi de 2016 yılının ilkbaharı olacak. 
Renault’nun bugüne kadar Türkiye’de en fazla üretilip satılan sedan modelleri arasında yer alan Megane, Bursa fabrikasına geri dönüyor. Özellikle iç pazara yönelik olarak üretilen Megane Hatchback, OYAK Renault bantlarına tamamen veda edip, İspanya fabrikasına verilirken, Fluence ile birlikte yerini üçüncü nesil Megane Sedan’a bırakacak. Resmi yatırım kararının ocak ayında açıklanması beklenirken, Oyak Renault baştan aşağı yenilenen Megane Sedan’ın yine dünyadaki tek üreticisi olacak. 

Başarının kurbanı!
Renault Megane Program Direktörü Nils Saclier, yeni nesil Megane Hatchback modelinin, Bursa fabrikasında kapasite boşluğu bulunmaması nedeniyle İspanya’daki Palencia tesisinde üretileceğini belirtti. Megane Hatchback’in yanı sıra station wagon Sport Tourer da aynı fabrikada üretilecek.
 
Saclier, “Palencia yeni dönemde C sınıfı hatchback modellerimizin üretim merkezi olacak. Kadjar ve yeni Megane HB için 600 milyon euro’luk yatırım yaptık” dedi. Bursa fabrikasının tamamen dolu olduğunu ve özellikle Clio’da taleplere yetişmekte bile zorlandığını kaydeden Saclier, şöyle devam etti:
 
“Bursa’nın en büyük problemi, kaliteli üretim yapması ve başarısı. Yani Megane Hatchback’te başarısının kurbanı oldu. Ancak Palencia fabrikasının da kapasitesi artık doldu. Megane’ın sedan versiyonu da olacak. Bunun da, Bursa’da üretilmesi mümkün. Kesin kararı birkaç hafta içinde açıklayacağız. Aracın üretimi 2016 yılının ilkbaharında başlayacak. Piyasaya sunulması da ikinci yarıyı bulabilir. Bu yüzden, Bursa’da ek yatırım gerekebilir.”
 
Bursa’nın gözbebeği
Bugüne kadar bir ve ikinci nesil Megane Sedan’ın üretimini yapan Oyak Renault, ikinci neslin üretimini 2009’un eylül ayında sonlandırarak yerine Fluence’ın üretimine başlamıştı. Oyak Renault, Megane 2 Sedan’ı 2003 ile 2009 yılları arasında üretmiş, 6 yıllık süreçte 519 bin adet bantlardan indirilmişti. Bu model, iç pazardaysa 145 bin adetlik satışa imza atmıştı. Megane 1 Sedan ise, 1997’de Bursa’da üretilmeye başlanmıştı.
 
Oyak Renault yeni dönemde 4’üncü nesil Clio, Clio Sport Tourer ve yeni Megane Sedan’la yoluna devam edecek. Şirket 2016’dan itibaren yıllık 360 bin adetlik üretim kapasitesinin neredeyse tamamını kullanacak. Yılın ilk 11 ayında 310 bin 481 araç üreten Oyak Renault, bu yıl yaklaşık 340 bin adetlik üretimle kendi rekorunu kıracak. 

Hatchback nisan ayında geliyor
Eylülde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtılan 4. nesil Renault Megane, nisan ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Daha dinamik ve güçlü bir tasarımla sevenlerinin karşısına çıkacak olan yeni Megane HB, sınıf modellerden aldığı yenilikçi teknolojileri, kalitesi ve iç mekan sessizliğiyle de kalpleri fethetmeye hazırlanıyor.
 
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye’de C segmentinin otomobil pazarındaki payının yüzde 52.5, bunun yüzde 23’ünün de hatchback modellerden oluştuğunu hatırlattı. C sınıfı hatchback modellerin, toplam binek otomobil pazarındaki payının ise yüzde 12 civarında olduğunu belirten AAybar, Megane Hatchback’in güncel versiyonunun, yıllık 10 bin adede ulaşan satışlara imza attığını vurguladı.
 
GT’si özel siparişle...
Yeni Megane HB’in, Türkiye’de her türlü beklenti ve ihtiyaca cevap everecek seçeneklerle geleceğini anlatan Aybar, “Yeni Megane dinamik, zarif tasarımı ve üst segmentten aldığı teknolojileriyle rakipleri arasında öne çıkmaya hazırlanıyor. 

Aracın fiyatını, satışa sunacağımız 2016 yılının nisan ayında açıklayacağız. Satış adetlerimizi mevcut versiyonun üzerine çıkarma arzusundayız” diye konuştu.

Yeni Megane HB, Türkiye’de “Joy”, “Touch”, “Icon” ve “GT-Line” olmak üzere 4 farklı donanım paketiyle satışa sunulacak. İki benzinli (1.2 lt Tce 130 HP ve 1.6 lt 115 HP), üç dizel motor seçeneğine (1.5 lt 90 ve 110 HP, 1.6 lt 130 HP) sahip olacak. 1.5 lt 110 HP’lik dizelde EDC otomatik seçeneği bulunurken, 1.2 lt Tce (130 HP) EDC ve 1.6 lt dCi (165 HP) EDC versiyonlarıysa 2016’nın ikinci yarısında gelecek. 
 
En güçlü “GT” versiyonu ise 1.6 lt TCe 205 HP ve 1.6 lt dCi 165 HP seçenekleriyle sipariş üzerine getirilecek. GT’de “dünyada ilk” olarak lanse edilen, arka tekerlekleri yol tutuşun iyileştirilmesi için aktif olarak ayarlayan “4Control” sisteminin yanı sıra “Kalkış Kontrolü” de bulunuyor. 
 
Megane HB’de orta konsolda bulunan 8.7 inçlik iPad benzeri büyük ekran, dijital hız ve devir saati gibi unsurlar da dikkat çekiyor.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)