Mercedes-Benz'den makam teknesi

Mercedes-Benz'den makam teknesi

access_time29 Ekim 2016 10:04
Yıllarca Türkiye'de makam aracı olarak bilinen Mercedes-Benz, ürettiği 14 metrelik lüks yat ile denizcilik sektörüne de girdi.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz denizcilik sektörüne de el attı. Deutsche Welle’nin haberine göre şirket, otomobil tasarımından esinlenerek ürettiği 14 metrelik yatı denize indirdi. Mercedes-Benz’in Cabrio S model otomobilinin tasarımından yola çıkılarak üretilen teknenin yapımı için İngiliz Silver Arrow Marines şirketi için ortak çalışıldı.

HER ÜLKEYE BİR TANE
Teknenin seri üretime geçmesi ve ilk 10 adet üretilmesi ve ülke başına sadece bir adet satılması planlanıyor. Teknenin fiyatının ise 1.7 milyon dolar (5.3 milyon TL) olması bekleniyor. Satte 62 km (30 knot) hıza kadar çıkabilen teknenin iç tasarımında nubuk deri, okaliptüs ağacından yapılmış paneller ve güneş ışığında renk değiştiren cam kullanıldı.

MARKALARIN DENİZCİLİĞE İLGİSİ ARTIYOR
Otomotiv sektörünün tekne üretmesi yeni bir durum değil. Daha önce Aston Martin, Bugatti ve Ferrari gibi tanınmış markalar da denizcilik sektörüne girmişlerdi. Uzmanlar şirketlerin bu hamlesini, kendi markaları ile daha önce tanışmamış insanları kazanmak ve denizcilikte kullanılan tasarımlardan otomotiv sektöründen de yararlanmak olarak değerlendiriyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)