Mercedes, TL ile zirvede

Mercedes, TL ile zirvede

access_time11 Kasım 2013 12:26
Mercedes-Benz, satışlarını yüzde 75 arttırarak Türkiye'de bu yıl satış rekoruna koşuyor
Euro yerine Türk Lirası’na geçen Mercedes-Benz Türkiye, bu yıl 50 bin araç satarak, rekor kıracak. Mercedes, Türkiye'de bu yıl satış rekoruna koşuyor. İlk 10 ayda 15 bin 330 bin binek oto satan şirket şimdiden 2012'nin toplamını geçmeyi başardı.
Satışlarını yüzde 75 artıran Mercedes-Benz Türkiye, Daimler'in dünyada en hızlı büyüyen ülkesi unvanını aldı. Mercedes'in bu performansında düşük vergi dilimine giren 1.6 litre motorlu modeller ile araçların euro yerine Türk Lirası'yla satılması etkili oldu.
Özellikle daha makul fiyatlı A, B ve C Serisi modelleriyle ilgilenen müşterilerin satış etiketinde TL'yi tercih etmesi, Mercedes'in bir adım öne çıkmasını sağladı.
Hatırlanacağı üzere Türkiye ekonomisine ve geleceğine güvendiğini açıklayan Daimler, Nisan 2012'den bu yana otomobillerini Almanya'dan Türkiye'ye TL'yle ithal ediyor ve fiyat listesini de TL üzerinden açıklıyor.

YENİ MODEL DOPİNGİ
Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, 2013'te tüm zamanların en yüksek satışına ulaşacaklarını ifade ederek, "Binek otoda 18 bin adetlik satışın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Kamyon ve otobüs dahil toplam satışlarımız 50 bine ulaşacak" diye konuştu.
Pazara sundukların CLA ve A Serisi'nin rekorda büyük payı olduğunu kaydeden Sülün, Mercedes-Benz'in operasyon yürüttüğü en büyük 20 otomobil pazarı içerisinde en fazla büyüme kaydeden ülke unvanını aldıklarını belirtti.
Türk Lirası’yla satış yapmalarının markaya büyük güç kattığını söyleyen Süer Sülün, şunları kaydetti: "TL'ye geçişi kısa vadeli bir kâr-zarar hesabından ziyade paramıza olan güvenin bir ifadesi ve yeni kitlelere ulaşmada itici bir güç olarak planladık. Araçların fiyat etiketlerinin TL olması, satışlarımıza çok olumlu yansıdı."

PREMİUM ZİRVEDE
Lüks segmentin büyümesinde 1.6 litre hacimli motorların etkili olduğunu belirten Süer Sülün, "Premium segmentte bu yıl rekor kırılacak. Lüks araç satışlarının 53 bin adet düzeyinde gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

YENİ C-SERİSİ, NİSAN'DA GELİYOR
Süer Sülün, Mercedes-Benz'in lokomotif modeli C-Serisi'nin yenileneceğini ve Nisan 2014'te pazara sunulacağını söyledi. Sülün, yeni C-Serisi'nde Türkiye'de büyük başarı yakalayan 1.6 litrelik motorun yer alacağını sözlerine ekledi.

CLA'DA 2014’E SIRA YAZILIYOR
Tüketicilerin yeni CLA modeline yoğun ilgi gösterdiğini belirten Süer Sülün, "Fabrikanın ilk üretim yılında olması nedeniyle henüz talebi karşılayamıyoruz. 2014 yılının ilk çeyreğinde ürün tedariğinde rahatlama olacak" dedi. Mercedes, Nisan’da pazara sunduğu CLA’dan bugüne kadar 2 bin 254 adet sattı.  (Mete Tansu/Vatan)
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)