Mercedes X-Class'ın üretimini mayısta sonlandırıyor

Mercedes X-Class'ın üretimini mayısta sonlandırıyor

access_time31 Ocak 2020 12:58
Mercedes'in 2017 yılında piyasaya sürdüğü X-Class pick-up'ı yüksek fiyatı nedeniyle pazarda tutunamadı ve beklentilerin altında kaldı. Firma, X-Class'ın üretimini mayıs ayında sonlandırma kararı aldı.

Mercedes’in ilk pick-up modeli X-Class tanıtıldığında büyük ilgi görmüş ve pek çok kesim tarafından beğenilmişti. Fakat ortaya çıkan son haberlere bakılırsa Mercedes, pick-up modelini seri üretimden çıkarmayı planlıyor. Daimler, maliyetleri düşürmek için X-Class aracının üretimini mayıs ayında sonlandıracak.

Mercedes'ten bir temsilci, Auto Motor und Sport ile yapılan röportajda X-Class pick-up'ın üretimini sonlandıracaklarını açıkladı. Mercedes, hangi modellerin üretimde kalması ve hangilerinin üretiminin sonlandırılması gerektiğini belirlemek için küresel portföyünü düzenli olarak takip ediyor.

Temsilci, X-Class'ın sadece Avustralya ve Güney Afrika gibi bazı pazarlarda etkin olduğunun altını çizdi. Yani otomobil üreticisi, henüz genç bir model olmasına rağmen X-Class'tan vazgeçecek.

Bir pick-up'tan çok lük bir otomobile benzeyen Mercedes X-Class

Mercedes'in ilk planı, X-Class'ı başta Arjantin olmak üzere Güney Amerika pazarlarına hitap edecek şekilde üretmekti. Ancak Daimler, geçen yıl şubat ayında, aracın Latin Amerikalı müşterilerinin fiyat beklentileri karşısında ekonomik bir seçenek olmadığını açıkladı.

X-Class, rakiplerine kıyasla çok pahalıydı. Pick-up modeli, 2017 yılında Avrupa, Avustralya ve Güney Afrika'da yalnızca 16.700 adet satılarak beklentilerin altında kaldı.

X-Class'ın düşüşü 2019 yılında da devam etti ve dünya çapında sadece 15.300 adet satıldı. Aracın V8 versiyonunun geleceği de konuşuluyordu ve alınan kararın ardından bu ihtimal de suya düştü. Mercedes, X-Class'ı anavatanı Almanya'da 48.790 eurodan başlayan fiyatlarla piyasaya sürdü. Ancak pick-up, Nissan ve Renault gibi daha ekonomik markalar karşısında tutunamadı.

X-Class'ın düşük satışlarının bir diğer sorumlusu da bazı problemler nedeniyle aracın birkaç kez geri çağırılması olarak gösteriliyor. Mercedes X-Class, Türkiye'de yaklaşık 300.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)