Meryem Ana’dan BMW dilediler

Meryem Ana’dan BMW dilediler

access_time19 Ağustos 2014 09:45
Selçuk Meryem Ana Evi’ni ziyaret edenler dilek duvarına ilginç istekler yazıyor. Din adamları, evin duvar ve taş aralarının bile dolduğunu belirtti
İzmir’in Selçuk ilçesinde Hristiyanlarca kutsal sayılan Meryem Ana Evi’ni ziyaret edenler dilek duvarına sağlık, huzur, mutluluk temennisinin yanı sıra “1 santim daha uzun boy”, “daha fazla yıllık izin”, “hayırlı kırmızı BMW” isteklerini de yazıyor. Hristiyanların hacı olmak için geldiği Meryem Ana Evi, dualarının kabul olması için mum yakan ve dilek duvarına temennilerini bırakan farklı inanç mensuplarını da ağırlıyor.

Peçete, tuvalet kâğıdı, müze giriş bileti, şans oyunları kuponu, bez parçasına, Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Japonca, Çince, Fransızca, İspanyolca ve daha birçok dilde yazı yazan ziyaretçiler en çok sağlık, huzur, mutluluk, uzun ömür, bol para diliyor.

1 santim daha uzun boy

Kısa sürede binlerce dilek kâğıdı ile dolan Meryem Ana Evi’nin dilek duvarına çocuk veya “hayırlı” kısmete kavuşmayı arzulayanlar, iyi gelin arayanlar, KPSS’de başarılı olmak isteyenler de sıkça başvuruyor. Polis olmak isteyen gencin “1 santim daha uzun boy” dileğinin yer aldığı duvarda bir başka ziyaretçinin en kısa zamanda “kırmızı BMW ve arkasından da iyi bir eş” talebi de göze çarpıyor.

Dilekleri toplayıp yakıyorlar

Din adamları ve Meryem Ana Evi Derneği yöneticileri de artık duvar taşların aralarının bile dolduğunu, zaman zaman ziyaretçi sayısının 20 bine ulaştığını anlattı. Dilek duvarına yazı yazmayı dinen teşvik etmediklerini, ancak bu alışkanlığa da saygı duyduklarını söyleyen yetkililer, kağıtları çöpe atmanın saygısızlık olacağı düşüncesinden hareketle yılda bir kez duvarı temizlediklerini ve kâğıtları yaktıklarını anlattı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)