Michelin 2016 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Michelin 2016 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

access_time27 Mayıs 2016 14:52
Michelin, 2016 yılının ilk çeyreğinde 5 milyar 100 milyon Euro net satış elde etti
Lastik devi Michelin, 2016 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %0,9'lık bir artışla 5 milyar 100 milyon Euro net satışa ulaştı ve tüm segmentlerde %3,7’lik hacimsel artışla pazarın üzerinde büyüdü.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2016 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İlk çeyrekte yüzde 0,9 artışla net satışlarını 5 milyar 100 milyon Euro’ya ulaştıran Michelin, Türkiye pazarı da dahil olmak üzere özellikle Avrupa, Kuzey Amerika, Çin ve Afrika-Hindistan-Orta Doğu’da büyümesini sürdürdü.
Binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentlerinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4, kamyon lastikleri segmentinde ise yüzde 3 artış gösteren Michelin, tüm segmentlerde pazarın üzerinde büyüyerek hacimsel olarak yüzde 3,7’lik artış sağladı ve pazarın üzerinde büyüdü.

17” ve üzeri lastik segmentte %11 artış

Michelin 3 ay bazında binek araç, kamyonet ve kamyon lastiklerinde büyümeye devam ederken; satışlara en büyük katkı 17" ve üzeri segmentte gerçekleşen yüzde 11’lik büyümesinden geldi. Kamyon lastiği segmentinde de hacim yükselmeye devam ederek  %3 artış sağlandı.

Michelin, Türkiye’de büyümeyi sürdürüyor

Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, Michelin Türkiye olarak Michelin Grup’un büyümesine sağladıkları katkıdan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Giuliani, “Michelin Global, başta Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa pazarı olmak üzere 2016 yılının ilk çeyreğinde nitelik ve nicelik olarak önemli bir performansa imza attı. Özellikle binek araç ve kamyonet lastikleri segmentinde Avrupa pazarında sağlanan %4’lük artışın etkisiyle dünya genelinde  %3 büyüme sağlanarak başarılı bir trend yakalandı. Bu sayede Grup olarak ilk 3 ayı %0,9'lık bir artışla 5 milyar 100 milyon Euro net satışla kapadık. Hacimsel olarak baktığımızda ise, tüm segmentlerde %3,7’lik hacimsel artışla pazarın üzerinde büyüdük. 2016 yılını da geçtiğimiz yıl olduğu gibi Ar&Ge gücümüz, sektöre yön verecek yeni ürünlerimiz ve marka gücümüz sayesinde lider olarak kapatmayı planlıyoruz.” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)