Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme...

access_time11 Haziran 2019 13:37
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Boğaz köprülerinden geçen araçlarla ilgili düzenleme yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Hayri Baraçlı başkanlığında toplanan UKOME, Boğaz köprülerini kullanan araç sınıflarının revize edilmesi teklifini değerlendirdi.

Toplantıda, UKOME'nin hazırladığı, Panelvan ve Van tipi olanlar dahil tüm kamyonetlerin haftanın her günü ve her saatinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanmalarının yasaklanmasıyla ilgili kullanıcılardan ve kurumlardan gelen öneri, istek ve taleplerle ilgili rapor doğrultusunda köprülerden geçiş yapan araç sınıflarının tekrar gözden geçirilmesiyle ilgili İl Trafik Komisyonu ve UKOME'nin kararları incelendi.

Rapor doğrultusunda teklifi kabul eden UKOME'nin aldığı karara göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 1. sınıf araçlar ile yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı kategorisindeki minibüs tipi olan ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerden oluşan 2. sınıf araçlar, turizm, personel ve okul için kullanılan tüm servis araçları, toplu taşıma araçları, N1 sınıfı acil yardım ambulansı ve acil sağlık araçları geçebilecek.

Azami yüklü ağırlığı 0,75 tonu geçmeyen hafif römorklu araçlar hariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövdeyle bitişik olan Panelvan kamyonetler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanabilecek.

Birinci sınıf araçlar ile kamyon ve otobüslerin dışındaki 2. sınıf araçlar, turizm, personel ve okul için kullanılan tüm servis araçları, karavan, ticari olarak 100 kilometreye kadar şehirler arası tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan D4 yetki belgeli araçlar, toplu taşıma araçları, Karayolları Genel Müdürlüğünden izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi makam hizmet araçları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden ise her türlü motorlu araç geçebilecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • onur cesur04 Ağustos 2019 05:27bence de boğaziçindeki araç trafiğini azaltmak çok yerinde bir karar

    (%0) (%0)