​Mitsubishi'ye yakıt ödülü

​Mitsubishi'ye yakıt ödülü

access_time13 Mayıs 2014 10:44
İngiltere'de düzenlenen Diesel Car Ödülleri'nde Mitsubishi Outlander PHEV, "En İyi Alternatif Yakıtlı Otomobil 2014" ödülüne layık görüldü.
Her segmentteki en iyi aracı seçmek için çok zorlu testlere tabi tutan Diesel Car test ekibi 200'den fazla aracı detaylı olarak inceledi. Mitsubishi Outlander PHEV, benzinli hibrit kategorisinde Opel Ampera, elektrikli otomobil kategorisinde BMW i3 ve dizel hibrit kategorisinde ise Mercedes E-Serisi'ni geride bırakarak "En İyi Alternatif Yakıtlı Otomobil 2014" ödülünü kazandı. Mitsubishi Outlander PHEV, gelişmiş plug-in hibrit teknolojisini uygun fiyata sunması sayesinde jüriyi kendisine hayran bıraktı. Diesel Car Editörü Ian Robertson "Mitsubishi Outlander PHEV'inin bu kadar gelişmiş bir teknolojiyi ulaşılabilir fiyata sunarken, 5 kişi için konforlu bir kabin ve geniş bir bagaj hacmi sağlaması beni çok etkiledi." dedi.
Hem elektrikli hem de benzinli motor ile donatılan Outlander PHEV'de 2.0 lt. benzinli motor, 12 kWh lityum-iyon batarya, 70 kW jeneratör, ön ve arka tarafında 60 kW'lık iki elektrik motoru bulunuyor. PHEV çalışma sistemi, Outlander PHEV modelinin üç sürüş modu (Saf EV modu, Seri Hibrit Modu ve Paralel Hibrit Modu) arasındaki seçimi de otomatik olarak gerçekleştirerek sürüş performansını ve yakıt ekonomisini sürücü müdahalesine gerek olmaksızın artırıyor. Mitsubishi Outlander PHEV'in 44 g/km karbon salımı ve 800 km'den fazla menzil alması hedeflendi. Yakıt tüketimi 1.9 lt/100 km ile de oldukça iddialı. Outlander PHEV'i rakiplerinden ayıran en önemli özelliği; araç seyir halindeyken (Seri hibrit ve Paralel hibrit modlarında) otomatik olarak kendisini şarj etmesi. Harici güç kaynağı bulunmadığı durumlarda "Batarya Şarj Modu" seçilerek kendisini şarj edebilmesi ve Fren Geri Dönüşüm Sistemi sayesinde frenleme yaparken motorun şarj edilmesi ile de Mitsubishi Outlander PHEV bir adım öne çıkıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

Uber Avustralya'da 'dev tazminat' ödemeyi kabul etti

access_time18 Mart 2024 08:06

Avustralya'da Uber'e karşı açılan davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti.

Trump: Seçilmezsem otomotivde ekonomik buhran yaşanacak

Trump: Seçilmezsem otomotivde "ekonomik buhran" yaşanacak

access_time17 Mart 2024 17:26

Eski ABD Başkanı Trump, başkan seçilmediği takdirde ABD'de otomobil sektörünün ekonomik buhrana gireceğini öne sürerek, "Ülkede kıyım yaşanacak ve en hafifi bu olacak"...

İkinci elde yükseliş trendi başladı

İkinci elde yükseliş trendi başladı

access_time16 Mart 2024 17:51

Genel seçimden sonra uygulamaya konan yeni ekonomi politikaları ikinci el araç piyasasında durgunluk yaratırken, fiyatların da gerilemesine neden oldu. Uzmanlar, ikinci el...

Tesla'dan o araç modellerine zam kararı

Tesla'dan o araç modellerine zam kararı

access_time16 Mart 2024 13:39

Tesla, Model Y araçlarının ABD fiyatlarını 1 Nisan'da 1.000 dolar artıracağını duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)