Motosiklet yatırım aracı olmaktan çıkacak

"Motosiklet yatırım aracı olmaktan çıkacak"

access_time13 Aralık 2023 11:42
MOTED Başkanı Başari Erbaş, motosikletlerin pazarlanması ve satışına ilişkin getirilen kısıtlama hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bu kararla birlikte motosiklet yatırım aracı olmaktan çıkacak. İkinci el fiyatlarda düşüş olacaktır. ” dedi.

İkinci el araçların, sıfır fiyatlarından yüksek bir fiyatla satışa çıkarılmasının yasaklanmasına ilişkin yönetmeliğe motosikletler de dahil edildi.

Ticaret Bakanlığı'nca ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ikinci el taşıt satışında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasına motosiklet satışları da dahil edildi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, otomotiv sektöründe tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak ve sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı piyasa yapısını tesis etmek üzere birçok düzenlemenin yürürlüğe konduğu ve bu kapsamda ülke genelinde denetim faaliyetleri yürütüldüğü bildirildi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Başari Erbaş, ikinci el taşıtta 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına motosikletin de eklenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erbaş, motosiklete getirilen kararı çok olumlu karşıladıklarını belirterek, arz-talep dengesinin bozulmasıyla birlikte fırsatçılığın ön plana çıkmaya başladığını söyledi. “Hatta ikinci el motosikletlerin fiyatları sıfır motosikletlerin üzerine çıkmıştı” diyen Erbaş, yeni kuralın bu fırsatçılığın önüne geçebileceğini vurguladı.

Satıcıların aldıkları motosikletleri bir süre beklettiğini, hatta showroom’dan çıkarmadan internete daha yüksek fiyatlardan sattığını açıklayan Erbaş, getirilen düzenlemenin bu durumun önüne geçilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Zaman içerisinde motosiklete olan erişimde arz-talep dengesinin yavaş yavaş oturmaya başlayacağını ve erişimin rahatlayacağını belirten Erbaş, “Bu kararla birlikte motosiklet yatırım aracı olmaktan çıkacak. İkinci el fiyatlarda düşüş olacaktır. Bu sadece getirilen yasayla birlikte değil motosiklete olan erişimin kolaylaşması ile yaşanacaktır” ifadelerini kullandı.

İkinci el motosiklet satışına yeni düzenleme

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

access_time09 Mayıs 2024 12:58

Nissan'ın mart ayına kadar olan mali yıl kârı %92 artışla 426,6 milyar yene (2,7 milyar dolar) yükseldi

 Ağır ticari araç pazarında daralma

Ağır ticari araç pazarında daralma

access_time09 Mayıs 2024 12:21

2024 yılı Nisan ayı ağır ticari araç pazarı 2024 yılı Nisan ayına göre %26 azalarak 2.795 adet oldu.

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

access_time09 Mayıs 2024 10:07

İçişleri Bakanlığı, Fahri Trafik Müfettişi olmak isteyen ve olan kişilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)