Musk'ın çocuğunun yeni ismi de sıkıntılı

Musk'ın çocuğunun yeni ismi de sıkıntılı

access_time25 Mayıs 2020 14:26
Space X’in CEO’su Elon Musk ve müzisyen sevgilisi Grimes, bebeklerine verdikleri 'X Æ A-12' adını değiştirdiklerini duyurdu. Yeni ismin yasalara daha uygun olduğu belirtilse de, 'Æ' harfinin sorun teşkil etmeye devam ettiği belirtildi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk'ın eşi Grimes, kısa bir süre önce dünyaya gelen bebeklerine verdikleri tartışmalı ismi değiştirdiklerini açıkladı.

Instagram üzerinden bir takipçisinin sorusunu yanıtlayan Grimes, bebeğin 'X Æ A-12' olan adını 'X Æ A-Xii' olarak değiştirdiklerini söyledi. 

Grimes’in açıkladığı son değişiklikle birlikte isimdeki '12' bölümü gitti, yerine Roma rakamıyla yine '12' anlamına gelen 'Xii' ifadesi geldi. Bu değişikliğin ismi yasalara biraz daha uygun hale getirdiği belirtilse de 'Æ' harfiyle ilgili sorun devam ediyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

We have spilled too much blood and not enough wine

꧁ ༒ Gℜiꪔ⃕es ༒꧂ (@grimes)'in paylaştığı bir gönderi ()

Musk'ın "X Æ A-12" olarak duyurduğu ad, günlerde sosyal medyada gündem olmuş ve birçok soruya neden olmuştu. Hatta birçok kişinin çiftin gerçekten bu adı verme konusunda ciddi olup olmadıklarını sorgulamış ve bazılarının Kaliforniya eyaleti yasalarına aykırı olup olmadığını da sormuştu. Daha sonra ismin o şekilde aykırı olduğu da ifade edilmişti.

Kaliforniya Eyaleti yasalarına göre, isimlerde 26 İngilizce harfin yanı sıra tire ve apostrof kullanılabiliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)