Nissan Japonya'da üretime yeniden başlıyor

Nissan Japonya'da üretime yeniden başlıyor

access_time07 Kasım 2017 09:00
Dünyanın önde gelen Japon otomotiv devi Nissan, araçların yetki verilmeyen kişilerce son kontrolünün yapıldığının ortaya çıkması ardından askıya aldığı üretimine yeniden başlıyor.

Dünyanın önde gelen Japon otomotiv devi Nissan, araçlarının yetki verilmeyen kişilerce son kontrolünün yapıldığının ortaya çıkması ardından Japonya’da askıya aldığı üretimine Salı gününden itibaren (yani bugün) yeniden başlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, şirket bugün yaptığı açıklamada Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın üretilen araçlar ile ilgili nihai kontrol süreçlerinde yapılan değişiklikleri kabul ettiğini ve Fukuoka, Kanagawa ve Tochigi şehirlerindeki fabrikalarının üretime yeniden başlayacağını duyurdu.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı Nissan’dan Japonya’da satacağı araçlarının son kontrolünün sertifikalı denetmenler tarafından yapılmasını şart koşmuştu. Ancak Nissan’ın bu şartı yurtdışına sattığı araçlarda uygulama zorunluluğu bulunmuyor.

Skandal ardından Japonya’daki 1,2 milyon aracını geri çağıran ülkenin en büyük ikinci otomobil üreticisi Nissan’ın 20 yıldır Japonya’da ürettiği ve bu ülkede sattığı tüm araçlarında Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın gerekli kıldığı şartları karşılayacak uygun denetimleri görevlendirmediği de iddia edilmişti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)