Nissan'dan Renault'a 600 milyon euroluk yatırım

Nissan'dan Renault'a 600 milyon euroluk yatırım

access_time26 Temmuz 2023 09:00
Nissan, Renault'un elektrikli araç bölümü Ampere'ye 600 milyon euro yatırım yapacak

Japon otomotiv şirketi Nissan ile Fransız otomotiv şirketi Renault'un ortaklıklarını güçlendirmek amacıyla anlaşma imzaladığı duyuruldu.

Anlaşmanın denetleyici kurumlar tarafından onaylanma sürecinin de 2023 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada anlaşma kapsamında, Nissan’ın elektrikli aracı olan Ampere için 600 milyon avroya (663 milyon dolar) kadar yatırım yapma taahhüdünde bulunduğu kaydedildi.

Şirketlerden yapılan açıklamada, anlaşmanın Hindistan, Latin Amerika ve Avrupa’da yüksek değerli operasyonel projelerin geliştirilmesi alanında iş birliğinin sağlanmasını amaçladığı belirtildi.

Açıklamada anlaşmayla şirketlerin hissedarları arasında yeniden dengelenmenin sağlandığı ve iş birliği yönetiminin ise güçlendirildiğine dikkat çekildi.

Nissan Motor. Co Ltd. Üst Yöneticisi Makoto Uchida, anlaşmanın tamamlanmasıyla iki şirket arasında iş birliğinin geliştirilmesi ve inovasyonların hızlandırılması alanında yeni bir safhaya girildiğine vurgu yaptı.

Uchida, “Bu (anlaşma) Nissan'ın Ambition (Hedef) 2030 ve elektrifikasyon stratejisine uygun girişimlerle ek değer yaratacak. Ampere'deki yatırım fırsatı, Nissan'ın Avrupa'da devam eden elektrikli araç hamlesin tamamlıyor ve güçlendiriyor. ifadelerini kullandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Renault Grubunun Üst Yönetcisi (CEO) Luca de Meo ise anlaşmaların Renault, Nissan, Mitsubishi ve paydaşları için kilit pazarlarındaki operasyonlarının yeniden etkinleştirilmesi için fırsat sunduğunu belirtti.

Nissan'ın 2022 mali yılı net karında yüzde 3'lük artış

 

Nissan Avrupa'ya odaklandı

 

Renault-Geely ortaklığından İngiltere hamlesi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)