Otomobil alarm veriyor

Otomobil alarm veriyor

access_time02 Ekim 2014 08:53
Uzmanlar, özellikle ABD’de artan otomobil kredisi oranlarının önümüzdeki dönemde yeni bir kriz yaratabileceğine işaret ediyor
ABD’de 2008’de patlayan ve tüm dünyada ekonomik durgunluk yaratan riskli konut kredilerinden sonra yeni krizin otomobil kredilerinden doğabileceği belirtildi. Riskli otomobil kredileri, otomobiller teminat gösterilerek alınan krediler. Uzmanlar, herkesin bu kredilere yönelmesinin sonuçlarından endişe ediyor. 400 Capital Credit Opportunities adlı bir hedge fonu yöneten Chris Hentemann, “Kredi standartlarınızı düşürdüğünüz zaman, en nihayetinde elinizde tahvil ya patlar ya da çöker. Bu yüzden biz bu işten kendimizi çekmeye karar verdik” dedi. Hentemann, 2008’de patlayan konut destekli kredi krizi sırasında Bank of America’da görev aldığını ve böyle eğilimlerinin sonuçlarına yakından şahit olduğunu belirtti. 

Konut krizi geçmişi ABD'de evlerin teminat gösterilerek alındığı konut kredilerinde de benzer bir patlama yaşanmış, çoğu kişi aldığı kredileri geri ödeyemediği için evini kaybetmişti. Uzmanlar, otomobilde bu boyuta çıkma ihtimali olsa da kriz riskinin şu aşamada çok yüksek olmadığına işaret etti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)