Otomobil devinden İngiltere'ye sert uyarı

Otomobil devinden İngiltere'ye sert uyarı

access_time17 Mayıs 2023 11:42
Otomobil üreticisi Stellantis İngiltere'i uyardı: Ya Brexit anlaşmasını değiştirin ya da fabrikaların kapanmasını izleyin

Otomobil üreticisi Stellantis, hükümetin Brexit anlaşmasını derhal yeniden müzakere etmemesi halinde İngiliz otomobil fabrikalarının kapanmak zorunda kalacağı ve binlerce kişinin işini kaybedeceği konusunda uyardı.

Vauxhall, Peugeot, Citroen ve Fiat markalarının sahibi parlamentoya, mevcut anlaşma kapsamında, Brexit sonrası daha katı kuralların yürürlüğe girdiği gelecek yıldan itibaren Avrupa'ya elektrikli kamyonet ihraç ederken tarifelerle karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Otomobil üreticisi, hükümeti Avrupa Birliği ile planlanan 2024 değişikliği yerine 2027'ye kadar parça tedariğine ilişkin mevcut kuralların uzatılması konusunda bir anlaşmaya varmaya çağırdı.

Yanıt olarak, bir hükümet sözcüsü, işletmeler bakanının konuyu AB ile gündeme getirdiğini söyledi.

Stellantis, İngiltere'nin elektrikli araç endüstrisinin geleceğini inceleyen bir Avam Kamarası komitesine yaptığı sunumda, "Birleşik Krallık'ta elektrikli araç üretiminin maliyeti rekabet edilemez ve sürdürülemez hale gelirse, operasyonlar kapanacak. Üreticiler yatırım yapmaya devam etmeyecekler ve bunun yerine, Ford ve Mini gibi üreticilerde görüldüğü gibi, üretim operasyonlarını İngiltere dışına taşıyacaklar" dedi.

Stellantis binlerce kişiyi işten çıkarmak istiyor

 

Stellantis'ten 130 milyon euro yatırım

 

Stellantis'ten Güney Afrika'ya yatırım

 

Stellantis 2022 yılını rekor finansal sonuçlarla kapattı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)