Otomobil hırsızlarından icat

Otomobil hırsızlarından icat

access_time07 Şubat 2018 07:21
‘Pompalı hava torbası’ kullanarak otomobil hırsızlığı yapan çete çökertildi. Hırsızların ‘Pompalı hava torbası’yla araç çalma yöntemi ise polis kayıtlarına ilk kez girdi

İstanbul’un çeşitli semtlerinde artan otomobil hırsızlıklarını inceleyen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalınan araçların çoğunun aynı marka olduğunu fark etti. Polisin sabıka listesinde olan, daha önce bu tür araçları çalan sabıkalı Mustafa I., mercek altına alındı. Oto hırsızlığı suçundan girdiği cezaevinden çıktığı anlaşılınca da takip başladı. Mustafa I.’nın tekrar hırsızlığa başladığı ve çete lideri olduğu belirlenen Sinan Ş.’nin yardımcılığını yaptığı belirlendi.

TIR’LARLA SEVKIYAT

Çetenin çaldıkları lüks araçları sahte evraklarla TIR’lara yükleyerek Adıyaman ve Şırnak’a gönderdiği, diğerlerini ise parçalayıp piyasaya ‘çıkma parça’ olarak sattığı ortaya çıktı. 3 aylık teknik ve fiziki takip sonucu çete üyesi 15 kişinin kimlikleri belirlendi. İstanbul, Adıyaman ve Şırnak’ta eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Gazete Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Mustafa I., polisin Eyüpsultan’da bir eve düzenlediği baskında ikinci kattan atlayarak kaçmaya çalıştı. Ayağı kırılan Mustafa I.’nın yanı sıra çete lideri Sinan S.’yle birlikte 13 kişi yakalandı. Bu arada Şırnak’a gönderilmek üzere TIR’a yüklenen 3 lüks araç da, Kurtköy’de ele geçirildi. 9’u parçalanmış 36 otomobile el konuldu.

Hırsızların ‘Pompalı hava torbası’yla araç çalma yöntemi ise polis kayıtlarına ilk kez girdi. Zanlıların torbayı şişirerek kapının aralanmasını sağladığı, daha sonra metal bir düzenekle rahatça açtığı tespit edildi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)