Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin!

Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin!

access_time14 Nisan 2015 15:38
İstanbul’da araç sahiplerini, güven sağlayarak dolandıran, bir şebekeye yönelik baskında 12 kişi gözaltına alındı
Şüphelilerin noterlerin kapanma saatini seçerek buluştukları kurbanlarına kendilerini şehit yakını, polis, öğretmen, doktor gibi sıfatlarla tanıttıkları, güven sağladıktan sonra "Paran şimdi geliyor" diyerek  satış sözleşmelerini imzalattıp,  parayı vermeden  ortadan kayboldukları ortaya çıktı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bu şekilde dolandırılanların şikayetleri üzerine  bugün sabah saatlerinde bir operasyon düzenledi. Şüphelilerin araç satışı yapan kişileri telefonla arayarak irtibat kurdukları, otomobili sözde kontrol ederken kendilerini şehit, polis, doktor, öğretmen gibi sıfatlarla tanıtarak satıcıya karşı güven sağladıkları belirtildi. Pazarlık sonucu sözde anlaşan şüphelilerin alıcıya noterlerin kapanış saatine yakın randevu verdikleri buluştuklarında ise "Sen satış sözleşmesini imzala paran hemen geliyor" diye kandırdıkları tespit edildi. Karşısındaki insana güvenerek satış sözleşmesini "Paramı tam ve eksizsiz aldım" diyerek imzalayan mağdurların, daha sonra şüphelilerin aracıyla birlikte ortadan kaybolmasıyla dolandırıldıklarını anladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin bazı olaylarda kısa süreliğine kiraladıkları lüks işyerlerini ise dolandırıcılığın ardından terk ettikleri belirtildi.
 
Polis tarafından yapılan soruşturmanın ardından İstanbul’un çeşitli ilçelerinde tespit edilen adreslere, bu sabaha karşı eşzamanlı baskın yapan ekipler,  12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.
 
Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü ek gözetim izni alınan şüphelilerin önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceğini belirttiler.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)