Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin

Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin

access_time19 Aralık 2015 18:32
Otomobilini satmak isteyen vatandaşları Noter'de dolandırdılar
İstanbul’da otomobilini satmak isteyen vatandaşlara, kendilerini işadamı olarak tanıtarak, birlikte gittikleri noterlerde "Para az sonra gelecek" sözleriyle satışı sağladıktan sonra kaçan 4 kişi polis tarafından yakalandı. Polisin organize bir şekilde çalıştığını tespit ettiği şüphelilerin suç ortaklarının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İstanbul’da polise yapılan çok sayıda başvuruyu değerlendiren polis, noterlerde vatandaşları dolandıran bir çeteyi yakalamak için harekete geçti. Polis yaptığı çalışmalarda şüphelilerin sözde otomobil satın alacakları kişileri, kısa bir süreliğine kiraladıkları lüks ofislerinde ağırladıklarını ve güven sağladıklarını belirledi. 

Daha sonra araç sahibi ile birlikte satış yapmak üzere Noter’lere giden şüphelilerin kurbanlarını "Arkadaş parayı almaya gitti", "Banka’da kuyruk varmış. Paran 5 dakika sonra hazır" gibi vaatlerle kandırarak, satış işlemini gerçekleştirdikleri öğrenildi. Şüphelilerin daha sonra mağduru noterde bırakarak kaçtıkları belirlendi.

Polis yaptığı çalışmalarda kimliklerini belirlendikleri şüpheliler Tuncay D.(31), Mustafa D.(36), Ali Ş.(26) Murat G.(30)’yi gözaltına aldı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin organize bir şekilde dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken olayla ilgili firari şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)