Otomobil vergileri düşüyor mu

Otomobil vergileri düşüyor mu

access_time12 Mayıs 2016 20:51
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, otomotiv vergilerinin yüksekliğini kabul ederek, "Onlar tekrar gözden geçirilebilir" dedi.
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, otomotivde vergilerin yüksek olması konusuna ilişkin, "Kabul ediyorum hakikaten küresel ölçekte dahi baksanız otomotiv, üzerinde ağır vergi yükü olan bir sektör. İlerde vergiler tabana yayılırsa nispeten ağır vergilendirilen birkaç alan var, onlar tekrar gözden geçirilebilir" dedi.

Şimşek, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından, "Dijital Dünyaya Geçiş ve Başarı Odaklı İş Modelleri" ana temasıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Otomotiv Kongresi'nin açılışında konuştu.

'OTOMOTİVİN AĞIR VERGİ YÜKÜ VAR'
Mehmet Şimşek konuşmasında OYDER Başkanı Alp Gülan'nın gündeme getirdiği vergi konusuna değindi. Şimşek, "Değerli başkanımız (OYDER Başkanı Alp Gülan) vergi konusunu gündeme getirdi. Tabii Maliye'nin görevi mümkün olduğunca bütçeyi sağlam tutmak. Neden geçmişte bütçenin iyi yönetilmediği dönemlerde ülke büyük sıkıntılar yaşadı? O zamanlar böyle kredi ile otomobil almak mümkün değildi. Vadeler en fazla 18-36 aydı. Bugün öyle değil. Bu yüzden 1 milyon rakamından bahsedebiliyoruz.

1990'lı yıllarda bahsediliyordu ama gelinemedi. Büyük bütçe açıkları beraberinde hatırlarsanız yüksek enflasyon ve ciddi makro ekonomik istikrarsızlık getirdi. O nedenle geçmişteki deneyimlerden büyük dersler çıkardık, bütçe disiplinine büyük önem verdik. Kabul ediyorum hakikaten küresel ölçekte dahi baksanız otomotiv üzerinde ağır vergi yükü olan bir sektör." dedi.

'VERGİLER TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR'
Şimşek, şu anda bir gelir vergisi reform çalışmaları olduğunu anımsatarak, aslında bu taslağı birkaç yıl önce TBMM'ye gönderdiklerini, ancak son birkaç yılda reformları tamamlama imkanlarının sınırlı olduğunu söyledi.

Ancak seçimlerin artık geride kaldığını dile getiren Şimşek, "Şimdi tekrar reform gündemi. İlerde vergiler tabana yayılırsa nispeten ağır vergilendirilen birkaç alan var, onlar tekrar gözden geçirilebilir" ifadelerini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)