Otomobil vergisinde değişiklik sinyali

Otomobil vergisinde değişiklik sinyali

access_time22 Nisan 2016 10:00
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşıt araçları, elektrik/elektronik ve beyaz eşyada vergilerin değişebileceğinin sinyalini verdi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katılan Ağbal, sektör temsilcilerinin öneri ve taleplerini de değerlendirdikten sonra bazı ürünlerden alınan vergilerin değişebileceğinin sinyalini verdi. Ağbal, “Enerji verimliliği, emisyona dayalı vergileme konusunda çalışmalarımız var. Beyaz eşya ve cep telefonu konusunda da ‘Acaba vergi kayıp ve kaçağını önlemek için ne yapmamız lazım?’ (inceliyoruz)... Enerji, elektrik/elektronik sektörünün ihracatının artırılmasını önemsiyoruz” dedi. Bakan, ayrıca bazı giyim ürünleri, beyaz eşya, ev aletleri, sanayi araçları ve elektronik eşyaları içeren Özel Tüketim Vergisi’nin IV numaralı cetvelinde bazı kalemlerin eklenip bazılarının çıkarılacağını söyledi.

Faiz kolaylıkları
Vergisini düzenli ödeyen mükelleflere, işleri kötü gittiğinde geciken vergi ödemelerine yönelik “faiz ve vade kolaylıkları” getirmeyi düşündüklerini belirten Bakan Ağbal, “Bu konuda bir süredir bakanlık olarak çalışma yürütüyoruz... İyi günde ortağınız olmamız lazım, kötü günde de ortağınız olmamız lazım” diye konuştu.
Ağbal, “(Mükellefe vergi borcunda) taksitlendirme yapalım ama şu kadar faiz isteriz diyoruz, faiz yükümlülüğü getiriyoruz, ama zaten faiz olarak sıkıntıda... Böyle genel yapılandırma taleplerini ortadan kaldıracak şekilde, iyi gününde vergisini ödeyen mükellefimize zor gününde verginin kendisinde, faizinde, ödeme süresinde bir takım kolaylıklar sağlamayı düşünüyoruz. Tecil müessesesinden daha ileri bir adım” dedi.
Hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla finans sektörünü ve reel sektörü ilgilendiren vergi kanunlarında değişiklik yapacak bir torba kanun çalışması olduğunu belirten Ağbal, “Yasal düzenlemenin temel kaynakları arasında hükümetin eylem planı... Tasarrufların artırılması, finans sektörünün geliştirilmesi, İstanbul Finans Merkezi’nin hayata geçirilmesi konusunda vergi kanunlarında düzenleme ihtiyaçları ve yine reel sektörün önünü açacak düzenlemeler var” dedi. Ağbal açıklamasında torba kanunda işveren üzerinde yük oluşturan damga vergisi, harçlar ve BSMV ile ilgili düzenlemeler olacağını da belirtti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)