Otomobil yedek parçası Aydınlı kadınlardan!

Otomobil yedek parçası Aydınlı kadınlardan!

access_time27 Haziran 2014 11:36
Eşinin desteğiyle işe başladığını söyleyen Sarı, yerli araçlara kapı kilidi, el freni, mekanik parça ve şanzıman parçaları ürettiklerini kaydetti
Astis Organize Sanayi Bölgesi’nde Gülizar Sarı tarafından kurulan Link Kalıp Makine ve İmalat Sanayi’nde 15 kadın işçi yerli Otomobillerin yedek parçalarını yapıyor. Tamamı Aydınlı ve ev kadını olan 15 kadın ile çalıştığını söyleyen Gülizar Sarı şunları anlattı:

"Eşim Halit Sarı 18 yıl İzmir’de bu işi yaptı. O erkeklerle çalışıyordu. Aydın’a yerleştiğimizde eşimin desteğiyle bu işi ben yapmaya karar verdim ve kadınlarla çalışmak istedim. 15 kadın, fabrikada özel ders veren teknik öğretmenimiz İbrahim Ateş tarafından eğitim almaya başladı. Geometrik çizim, temel montaj imalatı, temel torna eğitimi alan kadınlarımız üretime başladı."

Hammadde Zonguldak Ereğli’DEN

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nden hammadde olarak temin ettikleri metal, sac ve demir ürünlerin, çalışan kadınların elinde çok çeşitli otomobil yedek parçası ve medikal ürünler haline dönüştüğüne dikkat çeken Gülizar Sarı, yerli araçlara kapı kilidi, el freni, mekanik parça ve şanzıman parçaları üretmeye başladıklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR tarafından destek alıyoruz. 15 kişilik ekip ile başladığımız imalat işini, önümüzdeki günlerde daha da büyüteceğiz. Ürün yelpazesi çok fazla olan otomobil sektöründe yaklaşık bin çeşit parça imalatı yapabiliyoruz. Yeni kurduğumuz bu fabrikada sadece bir kısmı ile işe başladık. En kısa zamanda, yine tamamı kadınlardan oluşan 100 kişilik ekip ile üretim yapacağız." 

İŞİ 2 AYDA ÖĞRENDİLER

Fabrikada ders veren Makine Teknikeri 24 yaşındaki İbrahim Ateş ise, kadınların 2 ay gibi bir sürede işi öğrendiklerini belirterek, "Bu işin sadece erkekler tarafından yapılmayacağını gösterdik. Kadınlar, 2 ay gibi kısa sürede öğrendikleri bu işi yıllardır yapıyormuş gibi üretim yapıyorlar" dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)