Otomotiv yan sanayisinden ihracata destek

Otomotiv yan sanayisinden ihracata destek

access_time05 Nisan 2015 16:24
TİM Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, Bu yıl sonu Türkiye'de otomotiv ihracatının yüzde 50'sini yan sanayinin oluşturabileceğini söyledi
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, geçen sene otomotiv yan sanayiihracatının toplam otomotiv ihracatının yüzde 42'sini oluşturduğunu anımsatarak, "Bu yıl sonu Türkiye'de otomotiv ihracatının yüzde 50'sini yan sanayi oluşturabilir, genç beyinlerin ilgisini bu köklü sanayiye çekebilirsek sektörümüze ivme kazandırır 2023 hedeflerimize daha emin adımlarla gideriz" dedi.

Burhanoğlu otomotiv sektörünün gündemini değerlendirirken, sektöre katma değerli yeni ürünler kazandırmak amacıyla tasarlanan yarışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında otomotiv sektörünün 75 milyar dolar ihracat hedefi bulunduğunu anımsatan Burhanoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim bu iddialı hedefimizi bugünkü tempoyla yerine getirmemiz zor. Geçen yıl 22 milyar 270 milyon dolarlık ihracata ulaşabildik. Yeni yatırımlar yapmamız gerekiyor ve bunun için de süre oldukça azaldı. Bu yeni yatırımların sayısının bugünkü yaptığımız değerde işlerle orantılı olarak bakarsak yaklaşık 3,5-4 milyon araca tekabül etmesi gerekiyor ki bu da bu saatten sonra oldukça zor. Umarız olur ama zor." 

Burhanoğlu, sektörün yan sanayi segmentinde de üretim süreçlerinin yapılan işin en ileri teknolojisiyle gerçekleştirildiğini söyledi. 

Burhanoğlu, 2014'teki 157,6 milyar dolarlık toplam ihracatın 22 milyar 270 milyon dolarını 9 kez üst üste ihracat şampiyonu olan otomotiv sektörünün sağladığını anımsatarak bunun da 10 milyar dolarını da yan sanayinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Otomotiv genelinde ihracatın bu yıl 23 milyar doları aşacağını ifade eden Burhanoğlu, 2015 sonunda 60 yılın üzerinde birikime sahip yan sanayinin, otomotiv ihracatının yüzde 50'sini gerçekleştirebileceğini söyledi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)