Otomotivde 'akıllı' dönem başlıyor

Otomotivde 'akıllı' dönem başlıyor

access_time06 Aralık 2016 09:02
Çoğunluğunu KOBİ'lerin oluşturduğu otomotiv tedarik sanayisi hafif ve akıllı otolar dönemine odaklandı. Buluş ve tasarım gücüyle dikkat çeken sektör, küresel rakiplerine adeta göz açtırmıyor

Otomotiv tedarik sanayisi geleceğin otomobillerini şimdiden Türkiye'de dizayn etmeye başladı. Tasarım ve patentli buluşlarıyla dikkat çeken sektör, bu sayede küresel rakiplerine adeta göz açtırmıyor. 50'den fazla otomobil markasına tasarım ve ürün geliştiren Türk KOBİ'leri, gelecekte tamamen plastik hammaddeye dayalı olarak üretilmesi beklenen otomobiller için de hazırlıklarına hız verdi. Türk otomotiv yan sanayi sadece bu alanda 5 yılda Ar-Ge teşviklerinin rüzgârını arkasına alarak 200'den fazla patent çıkarmayı başardı.

YENİ SÜRECE HAZIRLANMALIYIZ
Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, ihracattaki payını da yüzde 14 oranında artıran sektör, adeta otomotiv endüstrisinin dinamosu oldu. Sektördeki yenilikleri ve değişimleri anlatan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ve Avrupa Dövmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, geleneksel üretim modellerinin hızla gerilediğini söyledi. Elektrikli araç üretiminden çok daha ileri bir teknolojiye geçmemiz gerektiğine vurgu yapan Kanca, "Birçok kişi, kısa zamanda elektrikli araçların piyasayı kaplayacağını zannediyor. Bu doğru değil. Araçların hafifletilmesi, üreticilerin öncelikli meselesi olmaya devam edecek. Artık hafif ve akıllı araçların konuşulduğu bir dönemdeyiz."

DEV MARKALAR TÜRK TEDARİKÇİ TALEP EDİYOR
Ana sanayi firmalarının yatırım yaptığı ülkelere Türk tedarikçileri götürmek istediğini ifade eden Kanca, "Daha önce ürün satın almak için ülkemize gelirken, artık hem ürün hem de tedarikçi almak için geliyor. Bu firmalar, Türkiye'nin sadece Türk topraklarında üretim yapmasını yetersiz buluyor; dünyaya yayılmamız ve küresel anlamda aktif olmamız gerektiği konusunda çağrıda bulunuyor. Bu durum gurur verici" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)