​Otomotive 2 milyon dolarlık hat

​Otomotive 2 milyon dolarlık hat

access_time03 Nisan 2014 08:52
Otomotive yönelik 2 milyon dolarlık "silikon hortum üretim hattı" kuruluyor.
Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten ve kapasitesinin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç eden Bursalı bir işletme, 2 milyon dolarlık yatırımla, otomotiv sektörüne yönelik, silikon hortum üretim hattını devreye alıyor.
Kayapa Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu başkanı Ayhan Korgavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 bin metrekarelik alanda 180 kişilik kadrosuyla otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve bu yıl kuruluşunun 35'nci yılını kutlayan firmalarının, otomotiv sektörüne yönelik silikon hortum üretim hattını 8 Nisan'da hizmete açacaklarını söyledi.
 
2 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
 
Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları ürettiklerini ve kapasitelerinin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini anlatan Korgavuş, "Yeni silikon hortum üretim hattında yüksek motor gücüne sahip araçlar için hortumlar üreteceğiz. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Korgavuş, yeni yatırım için 2 milyon dolarlık bir harcamada bulunduklarını dile getirdi.
Yeni yatırımla 15 kişilik ek istihdam oluşturduklarını anlatan Korgavuş, "İlk işimizi de geçenlerde Ford Otosan'dan aldık. Toplamda 2,5 milyon avroluk sipariş aldık" dedi.
Radyatör, kalorifer, turbocharger hava sistemi, hava filtresi, yakıt sistemi ile metal ve plastik şekillendirilmiş turbo hava boruları üretimi yaptıklarının altını çizen Korgavuş, "Yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilme kapasitesine sahibiz. Bunun yanı sıra, 9 milyon adet hortum imal ediyoruz. Ürünlerimizin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor ve sektörümüzün çok önemsediği kalite ve denetim süreçlerine özel hassasiyet gösteriyoruz" diye konuştu.
 
PORCSHE VE FERRARİ'NİN PARÇALARI BURSA'DAN
 
Fiat (TOFAŞ), Peugeot, Volvo, Ford, Wolkswagen, Ferrari, Porsche gibi otomobil ve markalara parça ürettiklerini vurgulayan Korgavuş, şunları kaydetti:

" 2013 yılında dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen'e ürün sevkiyatına başladık. Yine VW Grup bünyesindeki prestijli markalardan birisi olan Porsche'ye ürün göndermeye başladık. 2014'te de yeni projelerimiz kapsamında Çin, Meksika ve İspanya'da bulunan OEM'lere (orijinal ürün üreticileri) ürün göndereceğiz."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD, Çin'den Conneted Car - Bağlantılı Araç ithalatını yasaklayabilir

ABD, Çin'den Conneted Car - Bağlantılı Araç ithalatını yasaklayabilir

access_time09 Mayıs 2024 07:04

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada Çin'den otonom sürüş özellikli, bağlantılı araçların ithalatını yasaklayabileceğini açıkladı.

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)