Otonom araç yayayı ezdi, testler durduruldu

Otonom araç yayayı ezdi, testler durduruldu

access_time19 Mart 2018 22:05
UBER'in sürücü güvenliğiyle otonom modda seyreden aracı Arizona'da bir kadına çarptıktan sonra ölümüne neden oldu. Olayın ardından UBER tüm şehirlerde sürücüsüz araç testlerinin durdurulduğunu açıkladı

Uber'in, ABD'nin Arizona eyaletinde denemelerini yaptığı sürücüsüz aracın bir yayaya çarptığı ve kaza sonucunda kimliği henüz açıklanmayan kadının hayatını kaybettiği açıklandı.

Tempe şehrinde yaşanan olayda, yaya geçidi alanının dışında yürümekte olan kadına kuzeye doğru seyreden Volvo marka Uber aracının çarptığı belirtiliyor. 

Hastaneye kaldırılan kadının tedavi altına alındığı ancak ağır yaraları nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Kadının kimliği henüz açıklanmazken bisikletçi olduğu gelen haberler arasında.

Uber, yaşanan olay sonrasında yerel yöneticilerle tam işbirliği içerisinde olduğunu duyurdu ve maktulun ailesine baş sağlığı dilendi. 

Uber'in sürücüsüz aracı şubat ayında da bir başka araçla çarpışmıştı ancak bu ölümle kazanın sürücüsüz araçlarda bir ilk olduğu belirtiliyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Uber, olay sonrasında San Francisco, Toronto ve Pittsburgh başta olmak üzere tüm sürücüsüz araç testlerinin durdurulduğunu da açıkladı. Kazaya neden olan Uber aracının sürücü güvenliğiyle otonom modda seyrettiği doğrulandı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)