Otoyolların özelleştirilmesi TBMM'den geçti

Otoyolların özelleştirilmesi TBMM'den geçti

access_time16 Ocak 2014 08:34
Otoyoların özelleştirilmesi, internetle ilgili bir takım düzenlemeler TBMM'de kabul edildi...
İnternet üzerinden yapılan yayınları sınırlayan ve iptal edilen köprü ve otoyolların halka arz yoluyla özelleştirilmesine yönelik gereken yasal düzenlemelerle ilgili maddeleri de içeren Torba Tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
Kabul edilen "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na, özellikle, 17 Aralık'ta rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla başlayan soruşturma kapsamındaki bilgi, belge, görüntü ve ses kayıtlarının internette yer almasının ardından internet üzerinden yapılan yayınlarla ilgili maddeler eklenmesi eleştirilere sebep oluyor.

Tasarı, "kişilik haklarının ihlali" iddiasıyla talep edilen içeriği yayından çıkarma kararının sulh ceza hakiminden talep edileceğini hükme bağlıyor. Öte yandan, tasarı "özel hayatın gizliliğinin ihlali" iddiasıyla içeriğin engellenmesi başvurusunun ise, sulh ceza
mahkemesinin yanı sıra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) da yapılabileceğine hükmediyor.

TİB, ulaşan başvuruyu, yeni kurulacak olan Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne (EİB) iletecek ve içerik erişimi Birlik tarafından en geç dört saat içinde engellenecek. Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise erişim sadece TİB Başkanı'nın kararıyla engellenebilecek.
İçerik sağlayıcılar, TİB'in talep ettiği, içerik trafiği gibi bilgileri, TİB'e iletmek zorunda olacak. Yer sağlayıcılar ise, yer sağladığı hizmete ilişkin trafik bilgilerini en az bir, en fazla iki yıl saklamakla yükümlü olacak.

Tasarı kapsamında ayrıca, Aralık 2012'de işletme hakkı devri yöntemiyle gerçekleştirilen ve iptalinin ardından bu kez halka arz yoluyla özelleştirilmesi gündemde olan İstanbul 1. ve 2. köprü ile bazı otoyolların hakla arz yöntemiyle özelleştirilebilmesi için gereken düzenlemeler yer alıyor. Buna göre, ÖİB tarafından 25 yıl süreli bir şirket kurulacak ve söz konusu otoyol ve tesisler bu şirkete devredilecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)