ÖTV’deki değişiklik ikinci el pazarına yaradı

ÖTV’deki değişiklik ikinci el pazarına yaradı

access_time27 Kasım 2016 09:46
ÖTV artışıyla sıfır otomobillerin fiyatının değişmesi ikinci el otomobil pazarını hareketlendirdi. Sektör, “İkinci el yüksek model araçların satışı artar” diyor

Sıfır otomobillere yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışının ardından gözler ikinci el piyasasına çevrildi. Yeni düzenlemenin lüks markalardan orta segmente talebi artırması beklenirken, ikinci el otomobil pazarı da şimdiden hareketlendi. ÖTV artışından sonra yaklaşık 5-6 milyon ikinci el aracın el değiştirdiği Türkiye'de bu rakamın daha da artması bekleniyor. Azkullanılmısoto.com'un Kurucu Ortağı Cenk Kazancı, ÖTV düzenlemesinin ikinci el satışlarını olumlu etkileyeceğini söyledi. Yeni vergilerle alınan yüksek fiyatlı araçların ikinci elde satışa sunulmasına kadar ikinci el fiyatlarında bir artış yaşanmayacağını dile getiren Cenk Kazancı, "Yeni ÖTV oranıyla birlikte otomobillerin satış fiyatlarında yüzde 10 ila 15 oranında bir artış yaşanacak. İkinci el premium otomobillerin fiyatları bir süre daha sabit kalacak. Bu nedenle şimdi ikinci el otomobil almanın tam zamanı" dedi.

YÜKSEK MODEL SATIŞI ARTAR

Galericiler de ÖTV düzenlemesi sonrası araç fiyatlarında meydana gelecek fiyat artışlarının ikinci el piyasasını hareketlendireceğini belirtiyor. Sektör temsilcileri, "ÖTV'deki yeni düzenleme ikinci el yüksek modelli araçların satışını artırır" diye konuştu. Corporent Kurucu Ortağı Barkın Pınar ise otomobil fiyatlarında ÖTV nedeniyle artış olduğunu ancak kiralama fiyatlarının sabit kaldığını belirterek, "Bu nedenle otomobil kiralamaya olan talep de artacak" değerlendirmesinde bulundu.

SIFIR OTO PAZARI % 20 KÜÇÜLEBİLİR

ÖTV düzenlemesiyle otomobil fiyatları yüzde 3-10 arasında arttı. Çıplak fiyatı 40 bin TL'nin altında olan araçların fiyatı değişmedi. Vergisiz fiyatı 40 bin TL'nin üzerindeki araçlar 2 bin 360 TL, 70 bin TL'ye kadar olanlar 4 bin 130 TL, 70 bin TL'nin üzerindekiler 12 bin 390 TL zamlandı. 100 bin TL'nin altındaki otomobillerde artış 11 bin 800 TL, 100 bin TL'nin üzerindeki otomobillerde ise 23 bin 600 TL olacak. Motor hacmi 2000 cc'nin üzerindekilerde ise bu fark 26 bin 550 TL'yi buldu. ÖTV'deki artışla 2017'de pazarın yüzde 20-25 küçülmesi bekleniyor.

Sabah

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)