Parislilerin SUV kararı: Park ücreti üç katına çıkarılacak

Parislilerin "SUV" kararı: Park ücreti üç katına çıkarılacak

access_time05 Şubat 2024 13:46
Fransa'nın başkenti Paris'te Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun SUV otomobil sahiplerinden alınacak saatlik park ücretini 3 katına çıkarma teklifi yaklaşık yüzde 55 oyla kabul edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan oylama ile birlikte şehir içinde SUV araçların park etmesine zam yapılma kararı alındı.

Paris'te halk oylamasına katılanların yüzde 54,55’i, Paris plakası taşımayan SUV araçların park ücretinin üç katına çıkarılmasına “evet” dedi.

Yapılan oylama ile Parisliler ağırlığı 1.6 ton veya daha ağır olan araçların saatlik park fiyatının 18 euroya çıkarılması yönünde oy verdi. Daha ufak otomobillerin park ücreti ise 6 euroda kaldı.

Paris belediye başkanı Anne Hidalgo, "Oylama, Parislilerin net tercihi... Sağlığımız ve gezegenimiz için iyi" dedi.

Oylamaya katılan seçmenin yüzde 54'ü zam yapılmasına karar verirken Paris'te yaşayan ya da çalışan kişiler, taksi şoförleri, esnaf, sağlık çalışanları ve engellilerin bu artıştan muaf tutulacağı belirtildi. 

Şehir merkezine yakın olmayan bölgelerde otopark ücretinin ise 4 eurodan 12 euroya çıktığı açıklandı. Şehir yönetimi, bu artış ile birlikte ekstra 35 milyon euro gelir elde edileceğini öngörüyor.

Parislilerin SUV araçlara alerjisi mi var?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)