Petlas yarış pistlerine çıkıyor

Petlas yarış pistlerine çıkıyor

access_time17 Mart 2017 15:50
Otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunun belirleneceği Şampiyonlar Şampiyonasında Türkiye'nin tek yerli lastiği Petlas ilk kez yarış pistine çıkacak.

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye'nin tek yerli lastik markası Petlas,15 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek Şampiyonlar Şampiyonasına sponsor oldu. Opel Türkiye, Spor Toto ve Petlas'ın katkılarıyla düzenlenen "Şampiyonlar Şampiyonası", Türkiye'nin en hızlılarını ağırlayacak.

İzmir Ülkü Park Yarış Pisti'nde 18-19 Mart tarihlerinde düzenlenecek ve farklı branşlardan 48 sporcunun katılacağı otomobil sporları organizasyonunda yılın şampiyonu pilotu belirlenecek.

İskender Atakan, Cem Hakko, Volkan Işık ve Serkan Yazıcı'nın aralarında olduğu çok sayıda eski şampiyonun da katılacağı organizasyonda tüm yarış araçlarında Petlas'ın geliştirdiği Velox Sport PT741 tipi lastikler kullanılacak.

Büyük ödül 200 bin TL 

İki gün sürecek Şampiyonlar Şampiyonası sıralama turlarıyla başlayacak. Volkicar yarış otomobilleri ile piste çıkacak sporcular arasından belirlenecek en hızlı 16 isim, şampiyonanın ikinci gününde Opel Corsa OPC yarış otomobilleri ile elemelerde yarışmaya hak kazanacak.

En hızlı sporcular arasında ikili eşleşmeler şeklinde koşulacak olan finaller sonunda belirlenecek Şampiyonlar Şampiyonu, özel tasarım şampiyonluk kupasının yanı sıra yaklaşık değeri 200 bin TL'yi bulan ödülün de sahibi olacak.

Hız tutkunları için özel olarak tasarlandı

Türkiye'nin en hızlı pilotlarını şampiyonluğa taşıyacak olan Petlas'ın Velox Sport PT741 lastikleri hız tutkunları için özel olarak geliştirildi.

Estetik sırt deseni ile yarış pistinde kolaylık sağlayan özel lastik, ıslak/kuru zemin ve virajlarda tehlike riskini de minimize etmesi ile dikkat çekiyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)