Petrol üssünü satışa çıkardı

Petrol üssünü satışa çıkardı

access_time24 Ocak 2015 00:21
British Petroleum (BP), Avrupa'daki petrol istasyonlarına benzin ile motorin sağladığı Amsterdam'da bulunan petrol depolama üssünü satışa çıkardı.
Petrol fiyatlarının son birkaç ayda yüzde 50'den fazla düşerek 50  doların altını görmesi, birçok petrol şirketinin sermaye harcamalarını ve ticari  operasyonlarını yeniden düzenlemesine neden oldu.
 
BP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu kapsamda şirket, 1997'de  devraldığı ve bugüne kadar işletmeye devam ettiği Amsterdam'daki petrol depolama  terminalini satışa çıkarmaya karar verdi.
 
Şirket, 2015 yılı sonuna kadar satışın gerçekleşmesini planlıyor.  Satış yapılsa bile terminal, bu yıl sonuna kadar BP müşterilerine hizmet vermeye  devam edecek.
 
Avrupa'nın petrol üssü
Uluslararası petrol ticaret üssü olarak Avrupa'nın ihtiyaç duyduğu  yakıtın taşınması ve depolanması için kullanılan terminal, 950 bin metreküp  kapasiteye sahip.
 
Depolama terminalinde, akaryakıt ile bütan ve propan gazları için  yetmişten fazla depolama tankı, okyanus taşımacılığı yapan gemilerin yanaşıp  yakıt alabilmesi için üç büyük dalga kıran ile tankerler için dolum rampası yer  alıyor.
 
Terminalin kurulu bulunduğu 890 bin metrekarelik alanda, yılda  yaklaşık 2 bin 900 gemiye ve 20 bin yol tankerine hizmet veriliyor.
 
Şirketin Hollanda Müdürü Hendrik Muilerman, BP'nin, bölgede ticari  operasyonlarına devam edeceğini ancak şirketin bu faaliyetleri kendisi  yönetmektense başka işletmelere yaptırmayı planladığını belirtti.
 
BP, 350 perakende satış istasyonuyla ve rafineri, akaryakıt ve motor  yağı satışında çalışan 2 bin kişilik kadrosu ile Hollanda piyasasına hizmet  veriyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)