Peugeot Türkiye'de üretim düşünmüyor

Peugeot Türkiye'de üretim düşünmüyor

access_time04 Ekim 2014 05:39
Peugeot-Citroen Grubu'nun yeni Ortadoğu ve Afrika Direktörü Jean Quemard'dan ilginç Türkiye açıklaması
Yeniden yapılanan Fransız otomotiv devi PSA Grubu’nun  (Peugeot-Citroen) yeni Ortadoğu ve Afrika Direktörü Jean-Christophe Quemard, Paris fuarında Türkiye’ye ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'te yer alan haberinde Türkiye’nin de dahil olduğu 55 ülkeden sorumlu olan Quemard, “Hedef 200 bin adet araç sattığımız bu bölgede 30 bin gerisinde olduğumuz Latin Amerika’yı geçip Avrupa ve Çin’den sonra 3’üncü olmak” dedi. 

IŞİD BİZİ ETKİLEMEZ

Ortadoğu’da son dönemde yaşanan tansiyonla ilgili de sorularımızı yanıtlayan Quemard şunları söyledi: “IŞİD krizi bizi etkilemiyor. O bölgelerde Türkiye’de, Irak’ta ve Suriye’de üretimimiz yok. Şu an bunu düşünmesi gereken bizden çok Türkiye’de ve riskli bölgelerde fabrikası olan markalar. Mesela Fransız rakibimiz.”

‘2-3 yıl önce Türkiye’de üretim Peugeot’nun gündemindeydi. Küçük sedan bir araç üretmek istiyordunuz. Şimdi bu süreçte ‘İyi ki üretim yapmamışız’ diyor musunuz?’ sorumuza ise Quemard, “Böyle bir şey tabi ki diyemem. Ama şunu söylemekte fayda var. Ortadoğu ve Afrika bölgesinde 200 bin adetli rakamlardan ileride 1 milyon adetli rakamlara çıkarsak o zaman üretimi gündeme getirebiliriz. Aksi halde zor. Eğer böyle bir ortam oluşursa da tabi ki üretim yapacağımız adaylardan biri Türkiye olur. Ama işçilik maliyetleri düşünüldüğünde ise ilk adayımız Türkiye değil Fas olur” cevabını verdi.

HEDEFİ TUTTURAMAYAN YÖNETİCİ GİDER

PEUGEOT’nun ürün gamı olarak çok iyi bir noktaya geldiğini ve özellikle 308 modelinin sınıfının en iyisi olduğunu kaydeden Quemard, otomobil konusunda ne yazık ki belli konularda muhafazakar olan Almanlardan daha iyi araç yaptıklarını söyledi. Quemard, “Model gamımız artık yeterli. Her şey var. Bu noktadan sonra kaybettiğimiz pazar payını hızla kazanmak istiyoruz. Kimsenin bahanesi yok. Bu şartlarda beklenen hedeflere ulaşılmazsa yönetimde değişiklikler olur. Bekleyip göreceğiz.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)