Plaka Tanıma Sistemi mercek altında

Plaka Tanıma Sistemi mercek altında

access_time24 Şubat 2016 16:09
Ankara'da ikiz plakalı bir araç tarafından gerçekleştirilen terör saldırısının ardından emniyet, Plaka Tanıma Sistemi'ni (PTS) mercek altına aldı
Ankara'da 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında kullanılan araca İstanbul'daki aynı renk, marka ve modeldeki başka bir otomobile ait plakanın takıldığının tespit edilmesinin ardından emniyette gözler PTS'ye çevrildi.

Dolandırıcılık faaliyetlerinde ve son dönemde de terör örgütlerince kullanıldığı görülen ikiz plakalı araçların neden kısa sürede tespit edilemediğini araştıran emniyet, Türkiye genelinde PTS'ye entegre 3 bin 200 kameranın yüzde 30'unda hata olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada, bu kameralardaki enlem ve boylam verilerinin yanlış olduğu tespit edildi.

PTS'ye günde ortalama 11 milyon veri akışını sağlayan kameraların açılan ihaleler sonrasında farklı firmalar tarafından takıldığı, arıza ve ihtiyaç gibi çeşitli nedenlerle il değişikliği yapılan kameralarda enlem ve boylam verilerinin güncellenmediği ortaya çıktı. Bu duruma örnek veren emniyet yetkilileri, Adana'da PTS'ye düşen bir aracın, kamera bilgileri Mersin'e ait olduğundan sistemde, Mersin'de tespit edilmiş gibi görüldüğünü bildirdi.

Deforme plaka tespiti yapılamıyor

Öte yandan taşıtları plakalarına bakarak insansız olarak tanıyan bir uygulama olarak tanımlanan PTS'nin, plakası deforme edilmiş ya da plakasız olarak trafiğe çıkan araçları da tespit edemediği belirlendi.

Firma farklılığı ile kurulum zamanlarından dolayı, takılan kameraların tamamının aynı teknik özellikte olmaması da sistemin sağlıklı çalışmasının önündeki engellerden biri olarak ortaya konuldu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)