Porsche'de manipülasyon araması

Porsche'de "manipülasyon" araması

access_time18 Nisan 2018 13:23
Dizel araçlarda egzoz salınımı manipülasyonu şüphesiyle yapılan soruşturma kapsamında Porsche şirketinin üst düzey yöneticilerine yönelik arama yapıldı

Almanya'da dizel araçlarda egzoz salınımı manipülasyonu şüphesiyle yapılan soruşturma kapsamında Porsche şirketinin üst düzey yöneticilerine yönelik aramalar yapıldığı bildirildi.

Stuttgart Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında Stuttgart Savcılığı’na bağlı 30, Münih Savcılığı’na bağlı 3 savcının yaklaşık 160 polis ile Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerinde toplam 10 yerde arama yaptığı ifade edildi.

Soruşturmayla bağlantılı olarak 3 kişinin suçlandığı aktarılan açıklamada, bunlardan bir kişinin Porsche Yönetim Kurulu Üyesi olduğu belirtildi. Diğer bir kişinin şirketin üst düzey yönetiminde yer aldığı ifade edilen açıklamada, bir kişinin de artık Porsche şirketinde çalışmadığı kaydedildi.

Volkswagen Grubu bünyesindeki Porsche şirketinden yapılan açıklamada da yapılan aramalarda belgelere el konulduğu ifade edilerek, şirketin resmi makamlarla iş birliği içerisinde olunduğu belirtildi.

Almanya’da son dönemde önemli otomobil markalarına yönelik egzoz emisyon testlerinde değerleri düşük gösteren hileli yazılım kullanım iddialarıyla soruşturma başlatılmış ve bir çok şirkette aramalar yapılmıştı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)