PSA Grubu'nda Emre Karaer'e büyük görev

PSA Grubu'nda Emre Karaer'e büyük görev

access_time26 Şubat 2018 04:53
Fransız PSA Grubu (Peugeot Citroen), 50’den fazla ülkenin yer aldığı Afrika ve Ortadoğu bölgesinin başına 41 yaşındaki Emre Karaer’i getirdi. Karaer'in hedefi 400 bin olan toplam satışı 2025'e kadar 1 milyona çıkarmak

Geçtiğimiz yıl Alman Opel’i de bünyelerine katarak hızlı bir büyümenin içine giren Fransız PSA Grubu (Peugeot-Citroen) önümüzdeki 7 yıl içinde büyümelerindeki en stratejik 3 bölgeden biri olarak gördüğü Afrika ve Ortadoğu’yu Emre Karaer’e bağladı. 

Emre Karaer, önümüzdeki haftadan itibaren PSA Grubu’nun yılda 1 milyon adetlik satış hedefi koyduğu Afrika & Mashreq bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayacak. Karaer bu bölgede 50’den fazla ülkede PSA Grubu’nun bünyesindeki Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarından sorumlu olacak. Emre Karaer 1 Mart’ta yeni görevine başlayacağını belirterek, “2 hafta Paris’te olacağım. Daha sonra bölgenin Kazablanka merkezinde göreve başlayacağım” dedi.

OTOSAN’DA BAŞLADI

41 yaşındaki Emre Karaer, 1999 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl iş hayatına Ford Otosan’da adım attı. 4 yıl Ford Otosan’dan ihracattan sorumlu bölge müdürlüğü yapan Karaer daha sonra Kuzey Afrika, Suriye, Lübnan ve Ürdün’den sorumlu bölge satış müdürü olarak çalıştı. 2005 yılında Ford Otosan’ın 31 ülkeden sorumlu distribütör geliştirme müdürü olan Karaer, 2008 yılında o zaman Ford Motors’un bünyesindeki Volvo’nun Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yer alan 31 ülkeden sorumlu satış müdürü oldu. 2011 yılına gelindiğinde ise Volvo’nun Ortadoğu Satış ve Pazarlama Direktörü olan Karaer, 2014 yılında Volvo’nun 27 ülkeden sorumlu MENA&CIS bölgesinin Genel Müdürü oldu.

BEYİN AVCILARI BULDU

Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberinde açıklamalarına yer verilen Karaer, Fransa’da beyin avcıları vasıtasıyla 1 yıl önce PSA Grubu ile görüşmelerinin başladığını belirterek, “Oldukça detaylı bir eleme süreci gerçekleştirdiler. Volvo’da son görevime 2014 yılında atanmıştım. Bu görevimde kârlılığı 2 kat artırırken satış adetlerini ise yüzde 50 yükselttik. Aynı dönemde Suudi Arabistan ve bir çok ülkeye yeni distribütörler atayarak büyüme gerçekleştirdik. Sonuçta kariyerimin başından bu yana Afrika ve Ortadoğu bölgelerine bakıyorum. PSA Grubu’nun beni tercih etmesindeki ana sebep bu pazarları yakından biliyor ve potansiyelini çıkarıyor olmam” dedi. Karaer, 4 markayı yöneteceği Afrika bölgesinde Fas, Cezair ve Tunus’un, Ortadoğu da ise Fransızların Mashreq diye tabir ettikleri bölgede Lübnan, Suriye, Ürdün ve Irak haricindeki tüm ülkelerin kendisine bağlandığını belirterek şunları söyledi: “Yani ilk etapta üretimin de olduğu 7 ülke hariç Afrika ve Ortadoğu’daki 50’nin üzerindeki ülkede 4 markayı yöneteceğim. Özellikle Güney Afrika’da ciddi bir büyüme planımız var. Opel’i Afrika’da ön plana almak istiyoruz. Çünkü Afrika’nın genelinde büyük potansiyel var.”

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)