Putin: Kendime elektrikli otomobil alabilirim

Putin: Kendime elektrikli otomobil alabilirim

access_time05 Ekim 2017 22:17
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, birçok elektrikli otomobili test ettiğini, bu tür ulaşım araçlarını sevdiğini ve Tesla da dahil olmak üzere kendine elektrikli bir otomobil satın alabileceğini söyledi.

Rusya Enerji Haftası kapsamında gazetecilerin "Tesla marka elektrikli bir aracı satın almayı düşünür müsünüz?" sorusuna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Neden olmasın? Kendime böyle bir araç satın almayı düşürüm. Benim mal varlığımı yakından takip edenlere sesleniyorum: Böyle bir araç satın alırsam hemen mal varlığımda beyan edeceğim." şeklinde yanıt verdi.

Rus lider, elektrikli bir araç kullanabilme imkanı bulduğunu ve bu tür ulaşım araçlarını olumlu değerlendirdiğini belirtti.

Putin, elektrikli otomobiller ile ilgili konuşmasına şöyle devam etti:

"Her şeye açığız, bizim için faydalı olan her şeyi satın alıp, kârlı olan her şeyi satarız. Bunda özel bir durum yok. Ne yani, bizim sadece at arabasına mı bindiğimizi sanıyorsunuz? Ya da tanka? Ki artık at arabasına da binmiyoruz" ifadelerini kullandı. Elektrikli araç üretmeyi hayal eden Rus üreticiler, bana böyle araçları gösterdiler. ABD'li, Asyalı, özellikle de Japon üreticilere aşinayım. Tüm bu üreticilerin araçlarına bindim. Araçları kullandım. Hoşuma da gittiklerini söyleyebilirim. Hızlı, etkili ve kıvraklar. Şehirler için çok iyiler."

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)