Range Rover'dan dünyada bir ilk

Range Rover'dan dünyada bir ilk

access_time11 Kasım 2014 14:51
Dünyada ilk kez binek otomobilde 9 ileri otomatik şanzıman Range Rover Evoque ile sunuluyor
Evoque'un motor seçenekleri değişmedi. Dizel motor silindir hacmi dolayısıyla vergi mağduru olduğu için sadece 2,0 lt'lik benzinli motor ithal edilmeye devam ediliyor. Değişen ise artık Evoque'un 6 değil, 9 ileri vitesli otomatikşanzımana sahip olması.

ZF imzalı 9 ileri otomatik, daha kısa vites oranlarıyla Evoque'un daha ekonomik tüketim ve daha düşük CO2 emisyonu sağlaması için tasarlanmış. Yerini aldığı 6 ileri otomatiğin sıralı vites değiştirme şekline göre daha farklı çalışan 9 ileri otomatikte vitesler "atlama" yapılarak da otomatik olarak değiştiriliyor. 9'uncu oranda ilerlerken gaz pedalına daha fazla bastığınız anda vites derhal 6'ıncı orana geçebiliyor. Vites geçişleri sarsıntısız ve son derece hızlı gerçekleştiği için bu kadar çok vitesten rahatsız olmuyorsunuz. Ta ki manuel olarak vitesleri kontrol etmeye başlayana kadar.

Dokuzuncu oranı görmek için hızınızın şehir içi sınırlarının üstüne çıkması gerekiyor. Biz de soluğu otoyolda alıyoruz. Manuel olarak vites büyütme kulakçığını kendimize doğru çekmeye başlıyoruz. 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. Dokuzuncu oranı gösterge grubu ortasındaki ekranda görünce, mühendislerin bizi kandırmadığını anlamış oluyoruz! Ara hızlanma isteğini doğunca vites düşürmeye başlıyoruz.

İstediğimiz vitese gelmek biraz uzun sürüyor. En iyisi kontrolü ZF'e bırakmak. Fabrika ve test verilerinde de hızlanmalarda şanzımanın getirdiği çok farklı bir sonuç yok. 199 gram olan CO2 salımı, 181 grama düşürülmüş. Yakıt tüketiminde de yüzde 16'yı bulan iyileştirme iddiası, test verilerinde yüzde 10 civarında bir sonuç doğurdu.

Yeni şanzımanın sarsıntısız yapısı ve hızlı vites geçişleri sürüş keyfini arttırıyor. İstenildiğinde de daha ekonomik tüketim sağlamak için gerekli beceriye sahip.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)