Renault ile Geely hibritte anlaştı: Çin pazarına giriyor!

Renault ile Geely hibritte anlaştı: Çin pazarına giriyor!

access_time09 Ağustos 2021 16:21
Fransız Renault, Çin'li Geely ile hibrit araç ortak girişimi için adım attı. Çin'de faaliyetlerini durduran şirket, anlaşmaya vardı.

Fransız Renault SA, Geely Holding Group ile hibrit araç üzerine ortak girişim kurarak dünyanın en büyük araba pazarı olan Çin’de faaliyetlerini sonlandırmasından sadece bir yıl sonra yeniden başlatmayı planlıyor.

İki şirket, Renault markalı benzin ve elektrikle çalışan hibrit araçları Çin’de Geely’nin teknolojisini, tedarik zincirini ve üretim fabrikalarını kullanarak üretip satacak ortak girişim kurmak için çerçeve anlaşma imzaladı. Renault araçların satış ve pazarlama faaliyetlerine odaklanacak.

İki araba üreticisi aynı zamanda Geely’nin Lynk & Co markalı hibrit araçlarını Renault’nun 20 yıldan fazladır üretim ve satış yaptığı Güney Kore’de ortak olarak yerelleştirme opsiyonlarını değerlendirmek için anlaştı.

DİĞER ASYA PAZARLARINA AÇILACAKLAR

Ortak girişim başlangıçta Çin ve Güney Kore’ye odaklanacak ancak ilerde büyük ihtimalle hızla büyüyen diğer Asya pazarlarına genişleyecek. Konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre Geely ve Renault, ortak girişimle tamamen elektrikle çalışan araçlar geliştirmeyi de planlıyor.

Türkiye'de satılan elektrikli ve hibrit otomobiller

 

830 beygirlik hibrit Ferrari 296 GTB tanıtıldı

 

Renault'dan sıfır faiz

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)