Rusya’ya paralel ithalatla otomobil tedarikleri artışta!

Rusya’ya paralel ithalatla otomobil tedarikleri artışta!

access_time25 Haziran 2023 16:50
Birçok Batılı otomotiv markasının Rusya’da faaliyetlerine son vermesi, Çinli şirketlerin pazarı işgal etmesine yol açarken, öte yandan hükümetin onay verdiği paralel ithalat yoluyla yabancı markaların sevkiyatları da artış gösteriyor.


Rusya’nın dev bankalarında Otkritie Bank’ın taşıt kredisi ve leasing departmanı ile Avtomarketolog şirketi tarafından yapılan ortak bir araştırmaya göre, Ocak-Mayıs 2023 döneminde paralel ithalat kapsamında Rusya’ya 37 binden fazla ithal otomobil getirildi.

Nisan ayından mayıs ayına kadarki dönemde paralel ithalatla ithal edilen otomobillerin tescil sayısı yüzde 4 artarak 8 bin 817’den 9 bin 221’ye yükselirken, nisan ve mart aylarındaki artış oranları sırasıyla yüzde 9 ve yüzde 34 oldu.

Bu yılın ocak-mayıs döneminde alternatif satış kanalları üzerinden toplam 37 bin 308 bin otomobil ithal edildi.

Aynı zamanda, istatistiklere göre Rusya’ya doğrudan ithal edilen araba sayısı da artarken, nisandan mayıs ayına kadar sayıları yüzde 21 artarak 4 bin 300’e yükseldi.

İstatistikleri değerlendiren Avtomarketolog genel müdürü Oleg Moseev, verilerin pazarın paralel ithalat yoluyla ithal edilen otomobillerin üst sınırına yaklaştığını gösterdiğini belirtirken, “Bu sınır ayda yaklaşık 10 bin otomobildir” diye konuştu.

En popüler otomobil Toyota

Ocak-Mayıs 2023 döneminde paralel ithalatla ülkeye getirilen ilk 5 otomobil markası arasında 7 bin 700 ile Japon Toyota bulunurken, ikinci sırada 3 bin adetle Hyundai, üçüncü sırada yine 3 bin adetle Alman markası BMW, dördüncü sırada 2 bin 900 ile bir diğer Alman otomotiv devi Mercedes-Benz ve paralel ithalatla ülkeye getirilen otomobil sayısı 2 bin 900’e yaklaşan Japon Mitsubishi oldu.

Mayıs ayında Toyota liderliğini korurken, tescil sayısı yüzde 4 artarak yaklaşık bin 900 adede ulaştı.

Geçtiğimiz ay ikinci sırada yüzde 6,5 düşerek 766 araca gerileyen Volkswagen yer alırken, üçüncü sırada ise mayıs ayında kayıtlı 725 otomobille BMW bulunuyor.

Mayıs ayı derecelendirmesinde ayrıca Hyundai (727 araba) ve Mercedes-Benz (620 araba) markaları da yer aldı.

En popüler model, satışları nisan ayına göre yüzde 14 artarak 345 adede ulaşan Toyota Camry oldu. (gazetemru)

Ruslar kredi ile en çok hangi otomobili alıyor

 

Rusya’nın otomobil üretimi büyümeye geçti

 

Rusya'da araç satışlarında büyük artış

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)