Sakarya üs olacak!

Sakarya üs olacak!

access_time13 Eylül 2013 15:56
3 kriter de yerine geldi
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, otomotiv yatırımlarında lojistik imkan, yan sanayi altyapısı ve işçilik düzeyinin önemli olduğunu belirterek, Sakarya'nın da bu üç kriteri başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve yönetim kurulu üyeleri, Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kösemusul, Sakarya'da Otomotiv Zirvesi toplantısı düzenleyeceklerini ve yerli otomobil üretim üssü olma noktasında ilerleme kazanacaklarını anlattı. Kösemusul, Sakarya'nın otomotiv üssü olması adına 2 yıl önce çalışmalara başladıklarına işaret ederek, "Bölgemiz otomotiv üssü konusunda işaret edilen önemli stratejik bir alan. Bu işaret edilen bölgede biz hazırlıksız olursak kontrolsüz bir sanayileşmenin önünü açmış olurduk. Bu bağlamda çalışmalarımıza başladık ve otomotiv şehri Sakarya yolunda ilerlemeye devam ediyoruz" dedi.
Kentin, otomotiv konusunda önemli bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Kösemusul, şunları söyledi: "Sakarya, otomotiv sektörünün üç önemli ana kriterini ciddi oranda karşılayabiliyor. Sakarya, lojistik imkanları, yan sanayi alt yapısı ve işçilik referansı kriterlerini başarıyla yerine getirdi. Disiplin altında kontrollü bir sanayi ve otomotiv sektörü oluşturabiliriz, Detroit'te otomotiv sektörü şehri boğmuş durumda, Sakarya'da gelişmeye açık gelecek vaad eden birçok enstrüman ve sektör var. Otomotiv sektörünü geliştirirken diğer enstrümanları ve şehrin doğal altyapısını, güzelliklerini göz ardı edemeyiz. Bu amaçla, sanayileşmeyle ilgili OSB'ler ve kümelenme doğrultusunda ilerlemeyi destekliyoruz. Örneğin yan sanayide oldukça gelişmiş durumdayız yan sanayi alanında kümelenmeyi destekleyebiliriz."
MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İnci de otomotiv sektörünün önemli bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, "Otomotiv sektörü ve yan sanayinde önce yerli marka olabilmek gerekir, yerelde ihtiyaçları karşılayıp ulusal bir marka olduktan sonra uluslararası yeterlilik kazanılabilir. İhracattaki başarıda otomotiv sektörünün payı yadsınamaz" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)