'Sazan sarmalı' ile 100 milyon TL'lik vurgun!

'Sazan sarmalı' ile 100 milyon TL'lik vurgun!

access_time25 Ekim 2023 11:56
Adana'da Z.B. ile A.Ö., internetteki ilanı görüp 20 bin lira kapora ödedikleri A.A.’nın otomobilini aynı sitede satılığa çıkardı. Araca talip olan başka bir kişiden 1 milyon 765 bin lirasını alan şüpheliler mahkemece tutuklandı.


Bursa’da yaşayan A.A., otomobilini satmak için bir internet sitesine 2 milyon TL’lik ilan verdi.

A.A. ile iletişime geçip, kendisini mühendis olarak tanıtan kişi, aracı satın almak istediğini söyleyerek, 20 bin lira kapora gönderdi. Cihan ismini kullanan şüpheli, A.A.’nın kaldırdığı ilandaki fotoğrafları kopyalayıp aynı otomobili 1 milyon 765 bin liraya satılığa çıkardı.

Bu kez aracı satın almak isteyen Y.Ö. (35), şüpheli ile iletişime geçti. Şüpheli, A.A.’ya şehir dışında mühendislik yaptığını söyleyip otomobili kuzeninin devralacağını belirtti.

Şüphelinin yönlendirmesiyle A.A. ile Y.Ö. noterde buluştu. Y.Ö., telefonda konuştuğu şüphelinin verdiği banka hesabına araç satış bedelini gönderdi.

100 MİLYON TL VURGUN

Noter katibinin devir işlemini yapacağı sırada A.A., Y.Ö.’den parayı hesabına göndermesini söyledi.

Y.Ö. ise parayı telefonda verilen hesaba gönderdiğini söyleyince dolandırıcılık ortaya çıktı.

Y.Ö.’nün şikayeti üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, dolandırıcılığı Z.B. ile A.Ö.’nün yönettiği 6 kişilik şebekenin gerçekleştirdiğini tespit etti.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, şebekenin farklı illerde 100 milyon liraya yakın vurgun yaptığını, Z.B.’nin 22 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığını saptadı.

PARAYI ALTIN VE KRİPTO PARAYA ÇEVİRMİŞLER

Bu tespitler üzerine harekete geçen siber polisi, Adana merkezli Batman ve Mersin’de belirlenen adreslere 18 Ekim’de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda Z.B. ve A.Ö. ile birlikte İ.T. (23), M.K. (22), R.K. (23) ve T.Ö. (23) gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 9 Cumhuriyet altını, 1 çeyrek altın ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin, suçtan elde ettikleri paranın bir kısmını kripto para, kalanını da altına çevirdiği belirtildi.

Emniyete götürülen şüphelilerin, haklarındaki suçlamaları reddettiği bildirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dolandırıcılar bu kez sahte servis plakası sattı!

 

Sahte araç satış ilanı verip binlerce lira dolandırdılar!

 

'Togg kredisi' dolandırıcılarına operasyon

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)