Scholz: Elektrikli araç şarj istasyonu sayısını hızla artıracağız

Scholz: Elektrikli araç şarj istasyonu sayısını hızla artıracağız

access_time05 Eylül 2023 17:13
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’da kamuya açık elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısını yeni bir düzenleme ile hızlıca artıracaklarını bildirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya’nın Münih kentindeki Münih Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA Mobility 2023) fuarının resmi açılışını yaptı.

Şansölye Scholz, Almanya’da elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının sayısının artırılması için destek sözü vererek, "Önümüzdeki haftalarda, tüm petrol istasyonlarının yüzde 80'inin işletmecilerini elektrikli otomobiller için en az 150 kilowatt'lık hızlı şarj seçenekleri sunmasını gerektirecek bir yasayı çıkaran Avrupa'daki ilk ülke olacağız." dedi.

Bunun da elektrikli araçlar için menzil endişesini geçmişte bırakacağına işaret eden Scholz, Alman Kalkınma Bankası'nın da (KfW) sonbaharda güneş enerjisi sistemleri ve enerji depolama sistemleriyle birlikte özel şarj istasyonlarının kurulumunu teşvik edecek bir program başlatacağını bildirdi.

Scholz, 2030 yılına kadar 15 milyon elektrikli otomobilin Almanya yollarına sunulması hedefini hatırlatarak, otomobil üreticilerine daha ucuz elektrikli otomobilleri piyasaya sürme çağrısı yaptı.

Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa'da pazar payını artırmayı hedefleyen Çinli elektrikli otomobil üreticilerden gelen rekabet baskısı konusunda, “Rekabet bizi korkutmamalı, teşvik etmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Almanya’da kamuya açık elektrikli otomobil şarj istasyonu sayısı 90 bin olurken, ülkede 700 binden fazla özel şarj istasyonu bulunuyor.

Almanya'nın emisyon salımı hedeflerine ulaşması için 2030’a kadar trafikte 15 milyon elektrikli otomobilin olmasını hedefleniyor. Alman hükümeti, 2030’a kadar 1 milyon şarj istasyonu kurarak ülkenin elektrikli otomobil altyapısını sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Bu arada, Almanya'da 1 milyondan fazla istihdam, otomobil sektörüyle ilgili işlerden sağlanıyor.

ABD, elektrikli araçların yaygınlaşması için 15,5 milyar dolar kaynak ayırdı

 

Elektrikli araç devi yüzde 40 değer kaybetti

 

Elektrikli araç odağı Çin'den Batı'ya kayabilir

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)